OOSTERLEEK - Op zondag 8 maart is er in Oosterleek een Sixtiesmiddag met de band Lijda and the Shakers.

Aanvang van deze middag is 14.30 uur en de entree bedraagt €6,00. De middag wordt gehouden in het thuishonk van “Oosterleek back to the ‘60”; Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek.

Lijda and the Shakers is een formatie van in totaal 7 personen. Lijda Wiltenburg neemt op een warme en prettige manier de zang voor haar rekening. Daarnaast Ben Ooms, die naast het zingen van de nodige nummers ook de slaggitaar bespeelt. Hans de Jong is een fenomeen op de gitaar en zijn solo’s zijn fameus. Vervolgens onze unieke saxofonist Menno Scheffer. Op de drums Andre Rood. Ray Bax hanteert op swingende wijze de basgitaar en Walter Kocken bespeelt de toetsen alsof ie nooit anders gedaan heeft. Een brok muzikaal talent deze groep.

De muziekstijl die de Shakers spelen is vooral gebaseerd op muziek uit de sixties en seventies, dus veel blues, rock and roll, ballads enzovoorts. In de regio Hoorn is Lijda and the Shakers een graag geziene band, niet in het minst door het virtuoze gitaarspel van Hans de Jong en het opzwepende slagwerk van Andre Rood, waarbij de andere bandleden overigens niet achterblijven. Samen vormen ze een heerlijke band om naar te luisteren en te kijken en het is dan ook o.a. daarom dat de optredens altijd druk bezocht zijn. Eind jaren 80 was de groep ook al menig keer te gast in Oosterleek.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0229-503150.
Kaarten zijn te reserveren via de site van Herbergh 't IJsselmeer