HOORN - Na de release van het album Kijken Naar De Tijd komt de Hoorns-Wervershoofse zanger-schrijver Cor Dol eind december met een nieuwe release. In de komende maanden zijn er bovendien enkele optredens in de regio waar Cor met een professioneel combo eigen nummers en covers zingt. Daar hangt hij uiteraard een filosofische vertelling aan.


Het nieuwe nummer van Cor heet ‘Pluk (Alles Van Jou)’. Het nummer werd in het najaar opgenomen in de Flagship Studio van Ernst van Dusseldorp, die ook drums speelt op het nummer. Het gitaarwerk is van Brent Emmerink. Zoals de meeste nummers op het album Kijken Naar De Tijd schreef Cor tekst en muziek. Kijken Naar De Tijd bevat 12 nummers en kwam in het voorjaar van 2023 uit. “Pluk gaat over het vasthouden van je dromen, zeker als die over de liefde gaan”, vertelt Cor.

Toer in de komende maanden

In de eerste maanden van 2024 toert Cor met een professioneel combo door de regio. Philip ten Bosch op drums, Brent Emmerink op gitaar en Martijn Bos op piano en veel meer en Cor zelf verzorgt de zang en gitaren. Het voorlopige schema:

• Zondag 14 januari – Het Café, Wervershoof – matinee

• Zondag 18 februari – Het Huis Verloren, Hoorn – matinee

• Vrijdag 15 maart – Huis Midwoud, Midwoud

In het programma speelt Cor zijn eigen nummers, maar ook enkele covers van onder meer Jacques Brel die goed in het programma passen. Cor introduceert zijn nummers op zijn eigen wijze, doorspekt met filosofie en humor.

Over Cor

Inmiddels is Cor ruim 42 actief in de muziek. Hij speelde jaren in bands die in het Noord-Hollandse zalencircuit zeker geen onbekende namen waren, zoals Wallstreet, Hotter Than July en The Very 80’s. Daarmee scoorde hij successen in binnen- en buitenland. Ook speelde Cor met Feico de Leeuw en daarna met Martijn Bos het programma Brel.nl in theaters en zalen in Noord-Holland. In dit programma bracht hij liedjes van Jacques Brel in het Nederlands. De laatste jaren was en is hij actief in de Mannen van Stavast.