HOORN - 2018 is een feestelijk jaar voor New Cool Collective (NCC). Het jaar staat in het teken van het onlangs verschenen album Electric Monkey Sessions 2, daarnaast bestaat de band maar liefst 25 jaar! Kortom: ze staan het hele jaar volop in de schijnwerpers.

De nieuwe plaat van de achtkoppige band is de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions (EMS). Voor dit vervolg dook de achtkoppige band wederom de Amsterdamse Electric Monkey studio in met het idee een nog rauwere en analoge sound na te streven.

De opnames vonden plaats in de meest pure vorm: met zijn allen tegelijkertijd in één ruimte, een paar microfoons, enkele takes, rechtstreeks op tape. De analoge space dubs van eigenaar/engineer Kasper Frenkel maken het vintage plaatje compleet. Het resultaat is een veelzijdig album met een eigenwijze psychedelische cumbia vibe.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

Het begon allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B. Terwijl Graham B platen draaide, speelde Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidde dit tot het achtkoppige NCC, waarmee de band ontelbaar vaak heeft getourd langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld, NCC speelt ook op de meeste gerenommeerde rock- en popfestivals. In de vaste 8-koppige bezetting of als 19- koppige bigband.

Daarnaast werkte NCC afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

Altijd op hun eigen manier, en altijd feest!

Zaterdag 2 juni 2018
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 21:00-2.00 uur
Entree: 15 (ex fee) 1,50) v.v.k / 18 deur
Verdere info via www.manifesto-hoorn.nl