HOORN - Benjamin Herman, altijd strak in het pak en scherp aan het riet. Één van de opvallendste en meest uitmuntende Nederlandse saxofonisten van dit moment. Hij werkte samen met iedereen, van dichters tot rappers, van Candy Dulfer tot Mischa Mengelberg en is daarmee een veelzijdige spil in de Nederlandse muziekwereld. Donderdag 12 december komt hij samen met zijn kwartet naar Hoorn.

Of hij nu grooved met New Cool Collective, heftige punkjazz speelt met Bughouse of gladde smooth jazz op de planken brengt met Project S, door zijn heerlijke sound en weergaloze timing maakt het eigenlijk niet uit tegen welke achtergrond Benjamin Herman zijn solo’s afsteekt. Aanstekelijk is het altijd. Zijn energieke spel en zijn stevige geluid vormen een inspiratiebron voor generaties jonge saxofonisten. De saxofoonsoli van Herman vallen op door de dikke klank en het percussieve karakter, deels te danken aan de extreem dikke rieten die hij gebruikt.
Met zijn kwartet maakt Nederlands hardst swingende saxofonist ronkende souljazz en hard bop. Met op piano Timothy Banchet, Thomas Pol op contrabas en Joost Patocka op drums vormt hij een superkwartet dat het gaspedaal gedurende het concert steeds iets verder intrapt.

Hot House Hoorn, Lost into Jazz
Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b, 1621 CW Hoorn
Donderdag 10 oktober, 21.00 uur
Zaal open 20.00 uur
Kaarten €17,50 via www.hethuisverloren.nl

12 DEC Benjamin Herman Kwartet 09 JAN Tribute John Coltrane by Ben van der Dungen Quartet 12 MRT Kruidkoek 09 APR Jeroen van Vliet MOON Trio (album release tour)