HOORN - Op zondagmiddag 25 februari om 15.00 uur verzorgen professionele musici uit Oekraïne, Litouwen, Soedan en Syrië een gratis concert in de Oosterkerk. Deze zondag kun je kennis maken met en genieten van de originele melodieën en klanken gespeeld door deze getalenteerde muzikanten. Een muzikale belevenis over vrijheid en heimwee.

De muzikanten hebben bijna allemaal een vluchtelingenstatus en het hebben van een podium in Nederland is voor hen niet vanzelfsprekend. Het programma bestaat uit muziek uit de landen van de musici en er worden gedichten over vrijheid door een jonge Hoornse dichter voorgelezen.

De middag wordt gepresenteerd door Wouter Hakhoff, die de verbinding legt tussen de muzikale optredens en de betekenis van vrijheid in het heden en verleden. De muzikanten voor de pauze zijn: Emmi Yavtushenko en Iryna Vovchuk uit Oekraïne en Zana Naidionova uit Litouwen. Na de pauze: Nour Mardini uit Syrië, Samer Mlehi uit Soedan en Antar Elias uit Syrië.

Het initiatief tot het concert werd genomen door Stichting Op Roet en Stichting Oosterkerk met medewerking van Rotary Club De Eenhoorn. Het publiek kan in de pauze en na afloop van het concert een bijdrage geven die geheel ten goede komt aan de muzikanten.

Presentatie: Wouter Hakhoff
De inloop in de Oosterkerk, aan het Grote Oost 58 in Hoorn, is om 14.45 uur.

Meer informatie op www.oosterkerkhoorn.nl