HOORN - Het muziektrio van Theatergroep Eenhoorn uit Hoorn werd afgelopen donderdag verrast met het nieuws dat ze met Roxeanne Hazes mogen optreden op het Knoop Gala 2018. Ze waren dolblij. Voor de achtste keer organiseren de NTR en HandicapNL het Knoop Gala. Op dit bijzondere gala staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights.

Het muziektrio uit Hoorn bestaat uit Yannic (30), John (50) en Shalien (25). Alle drie de heren werken bij Theatergroep Eenhoorn en hebben een passie voor muziek. Yannic is dol op zingen en houdt van Nederlandstalige muziek. John houdt van grote theater producties en is een echte entertainer. Shalien zingt, maar speelt daarnaast ook nog eens piano en gitaar. Met zijn drieën zingen zij ‘Dromen,’ een eigen lied waarvan John ook twee coupletten heeft meegeschreven.

Naast Roxeanne Hazes, doen ook andere grote namen uit de Nederlandse muziekindustrie mee. Dit jaar zijn dat Nick en Simon, Trijntje Oosterhuis, Broederliefde, OG3NE en Boef. Bovendien is het Knoop Gala natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert wederom deze bijzondere avond in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok neemt het backstage gedeelte voor haar rekening en komt met updates vanuit de greenroom waar alle talenten zich voor hun optreden verzamelen. Kortom, alle ingrediënten voor een geweldige show zijn aanwezig!

Steun aan HandicapNL
Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

UITZENDING: Zaterdag 22 december 2018, 20.25 uur, NTR op NPO 1
De uitzending van het Knoop Gala is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane. De opnames vinden plaats op dinsdag 11 december in Koninklijk Theater Carré.