MEDEMBLIK - Zondag 25 februari start het Stoommachinemuseum in Medemblik met een serie van drie jeugdcolleges onder de vleugels van de MuseumJeugdUniversiteit.

In deze colleges zoeken we antwoorden op de vragen: Waarom is de stoommachine niet in Nederland uitgevonden? Waar blijft het regenwater? En: Wat is de overeenkomst tussen de stoomketel en de snelkookpan? Tijdens de colleges mogen de jonge studenten uiteraard ook zelf aan de slag.

De MuseumJeugdUniversiteit (MJU) wil de jeugdige deelnemers (8-12 jaar) leren op een wetenschappelijke manier antwoorden te vinden op vragen en geeft een goede indruk hoe men in de wetenschappelijke wereld te werk gaat. Elk college richt zich op een van de bovenstaande vragen aan de hand van voorbeelden, proefjes, filmmateriaal en de museumcollectie. Stoommachinemuseum-docent Hans Walrecht: ,,Het zijn beslist geen lessen. De kinderen moeten zelf proberen de antwoorden te vinden.”

De colleges vinden plaats op zondag 25 februari, zondag 22 april en zondag 24 juni tussen 14 en 15.30 uur. De kosten voor de drie colleges zijn samen € 15,00, te betalen aan de kassa van het museum.

Inschrijven kan via www.museumjeugduniversiteit.nl, vul in het zoekvenster ‘stoommachine’ in. Het Stoommachinemuseum ligt aan de Oosterdijk 4 in Medemblik. Telefoonnummer: 0227-544732, e-mailadres: communicatie@stoommachinemuseum.nl