HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn zal van 1 februari t/m 15 september 2019 een expositie tonen over de befaamde TV-serie “Floris”. Het is in 2019 exact 50 jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. In de tentoonstelling is ook plek voor anecdotes die kinderen van toen hebben. De serie was razend populair en menig kind speelde in 1969 en 1970 ‘riddertje’ op straat. Ook werden er begin jaren ’70 veel jongens met de naam Floris geboren.


Heeft u nog foto’s of krantenknipsels uit die tijd? Heeft u als kind een spreekbeurt over Floris gehouden? Speelde u vaak riddertje? Vond u de tv-serie als kind eng? Hoe reageerde uw ouders? Was het onze Hollandse Ivanhoe? Was u verliefd op Rutger Hauer/Floris of vond u Sindala aantrekkelijker? Is het terecht dat we 50 jaar na dato nog over de serie praten? Stuur uw herinneringen naar info@MuseumHoorn.nl en het museum kijkt of uw anekdotes of foto’s een plekje in de expositie kunnen krijgen.

Dankzij de medewerking van Jaap Kooimans (auteur van het nieuwe boek “Floris, het complete verhaal achter de succesvolle televisieserie”) en bruiklenen van diverse musea en personen kan het museum een goed beeld geven van het ontstaan, het succes en de memorabele geschiedenis van de eerste Nederlandse televisieserie die buiten de studio’s werd opgenomen. De serie was de start van de indrukwekkende carrières van o.a. Rutger Hauer, Gerard Soeteman en Paul Verhoeven.