HOORN - Op vrijdag 28 september kunnen de metal-liefhebbers hun hart ophalen in Manifesto Hoorn. Op deze avond staan namelijk de Nederlandse band "X Raiders", voorheem bekend als Rectum Raidres, en het Vlaamse "Fleddy Melculy" op het podium van het Hoornse popodium.

De beide rockbands trekken al het gehele jaar met elkaar op en deden gezamenlijk vele shows in Nederland en België. Eerder dit jaar waren wij daar getuige van tijdens een spectaculair optreden in Alkmaar.

Fleddy Melculy staat op het punt de wereld te veroveren hun cross-over van snoeiharde metal, hardcore en Vlaamse teksten en scoorde begin 2016 een dikke cult hits met de nummer ‘T-shirt van Metallica’, ‘Apu van de Nightshop’ en ‘Geen Vlees Wel Vis’. De Belgen zichzelf als de buitenechtelijke zoon van Lars Ulrich en Lita Ford (eigenlijk Rars Ulrich en Rita Ford) die na een confrontatie met de geest van Dimebag Darrell (van Pantela) begenadigd werd met buitenaardse talenten voor metal en hardcore-muziek met als opdracht de metalwereld definitief naar zijn hand te zetten.

Ze heetten Rectum Raiders en vanaf nu X Raiders! Vijf mannen die anno 2017 de ware betekenis van rock ’n roll nogmaals blootleggen: een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel. Het debuut album gooit een strop om je nek en sleept je in een genadeloze moshpit van high-energy rock ’n roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities. De band laat zich inspireren door niet mis te verstane rockgoden als Judas Priest, Turbonegro en vaderlandse helden zoals Peter Pan Speedrock.

Kijk hier voor meer info en kaartverkoop.