HOORN - Unaniem lovende recensies is wat zowel het debuutalbum ‘This Ain’t New York’ als het vervolg ‘Let It Go Easy’ kreeg van de Nederlandse pers en publiek.

Met zijn eerlijke americana en Ryan Adams-achtige stemgeluid veroverde hij al snel het Nederlandse rootscircuit – iets té snel misschien, want Mercy John moest een periode van rust en bezinning inlassen.

Mercy John lijkt daarmee per direct zijn naam binnen de Nederlandse Americana scene te hebben gevestigd. Veel complimenten kreeg Mercy John voor de sfeer van zijn liedjes en de boodschap in zijn teksten. Maar wat is nu het echte verhaal achter die teksten over spijt, heimwee, liefde en angst?

Mercy John met zijn fantastische band speelt de prachtige liedjes van zijn twee albums en ontving afgelopen oktober een gouden plaat voor het samen met Danny Vera geschreven nummer Roller Coaster. Kortom Mercy John is een artiest waar Nederland nog veel muzikaal plezier aan gaat beleven!

Als voorprogramma zal Johan Keeman een solo optreden verzorgen. Dat de donkere kanten van het leven niet altijd neerslachtig hoeven te zijn, laat Johan Keeman horen met zijn muziek. De geboren West-Fries, waar vaker niet dan wel over emoties gesproken wordt, zingt over de innerlijke strijd die iedereen kent. Over de donkere dagen waarin je je best moet doen om een beetje licht te creëren. Over hoe je iemand leuk vindt, maar niets terug krijgt. En hoe je daar dan toch iets aan hebt.


Zaterdag 21 maart 2020

Waar: Manifesto, Hoorn

Tijd: 20:00-1:00 uur

Entree: € 12,50 (ex fee 1,50 per bestelling vvk/ deur € 15

Verdere info via www.manifesto-hoorn.nl