HOORN - De legendarische Nederlandse band Massada, bestaande uit voornamelijk Molukse muzikanten doet op 15 september Manifesto in Hoorn aan.

Massada heeft een bijzondere plaats in het Nederlandse muziekgebeuren. Oprichter Johnny Manuhutu legde in de 70-er jaren de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat.Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland

Massada was pionier/ trendsetter en grossier op het gebied van gebruik van uitgebreide percussie instrumentarium binnen een band of groepsgebeuren en hun muziekstijl veel navolging verkrijgt van bands binnen Nederland.

Percussionist Nippy Noya maakte o.a. deel uit van de befaamde percussionisten line-up die in de loop der jaren door Massada naar voren zijn gebracht.Door hun spectaculaire optredens en de lovende kritieken in delen van Europa en Azië maakte de band hun live reputatie waar. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock / Percussion Rock betiteld.

Kijk hier voor tickets