HOORN - Op vrijdag 14-04 komt Martin Turner’s Wishbone Ash (UK) naar Manifesto voor een integrale vertolking van het legendarische livealbum Live Dates uit 1973. Zaterdag 15-04 komt oud-Horinees Tim Knol met z’n Wandering Hearts samen met Awkward i naar Manifesto.


Martin Turner’s Wishbone Ash (uk)

Vrijdag 14 april


MARTIN TURNER, DE OPRICHTER EN TEVENS EX-BASSIST, LEADZANGER EN SONGWRITER VAN DE LEGENDARISCHE BRITSE ROCKBAND WISHBONE ASH KOMT MET ZIJN BAND NAAR MANIFESTO TER ERE VAN HET 50-JARIG JUBILEUM VAN HET ICONISCHE DOUBLE LIVEALBUM ‘LIVE DATES’ (1973).

Wishbone Ash kende begin jaren zeventig een droomstart. De band deed talloze concerten en speelde zowat elk festival plat. De opnames hiervan verschenen in 1973 op het eerste live album van de band genaamd ‘Live Dates’. De shows werden opgenomen met behulp van mobiele studio van The Rolling Stones en werden later gemixt in de Olympic Studio in Londen. Het hoesontwerp van het album is afkomstig van Hipgnosis met toen zijn vaste medewerker Storm Thorgerson. De plaat haalde destijds geen notering in de Britse albumlijst, maar is in de loop der jaren uitgegroeid als een van de meest geliefde liveplaten uit dit rocktijdperk.

Naast nummers van Live Dates wordt de set aangevuld met alle andere Wishbone Ash-klassiekers. Met epische nummers zoals “The King Will Come”, “Warrior”, “Throw Down the Sword” en “Phoenix” wordt het een show die je als Wishbone Ash-fan niet mag missen!


Vrijdag 14 april 2023

Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn

Tijd: 20:00-1:00 uur

Entree: v.v.k. € 25 (ex fee 1.90 per bestelling) /deur € 29

Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl


Tim Knol & the Wandering Hearts

support Awkward i

Zaterdag 15 april


Tim Knol voelt zich beter dan ooit. Fit en fris. En daar hoort een plaat bij. Lightyears better. Een album over verandering. Als een verslag van de afgelopen periode waarin Tim het roer omgooide en zichzelf opnieuw uitvond. En hoe klinkt dat? Gelukkig gewoon zoals je van Tim Knol gewend bent. Old skool Knol. Same sound, different suit.

Amerikaans georiënteerde muziek: als Young, Petty, Sexsmith, Dylan, Tweedy. Ambachtelijke songs met een goed verhaal.

De nieuwe muziek verdient nieuwe shows. Tim gaat met zijn nieuwe band de bühne op. Tim Knol & The Wandering Hearts komen naar u toe.

Het vijfde solo album van Tim Knol verscheen 26 augustus 22 op Excelsior Recordings. Support Awkward i komt met nieuw werk naar Hoorn en de muzikale omlijsting is in handen van dj Jan the Lazy Man.


Zaterdag 15 april 2023

Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn

Tijd: 20:00-1:00 uur

Entree: v.v.k. € 17,00 (ex fee 1.90 per bestelling) /deur € 20

Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl