HOORN - Op zondag 3 februari geeft het Markus Blaaskwintet twee concerten in het Westfries Museum. Zij staan bekend om hun gloedvolle expressies en hun hechte samenspel. Beide concerten worden gespeeld in de Schutterijzaal van het museum. De concerten starten om 14:00 uur en 15:00 uur.

De bezoeker gaat luisteren naar onder andere de fluit, hobo, fagot en remplaçant. Het Markus Blaaskwintet speelt werken van bekende, maar ook minder bekende componisten. Op het programma staat onder andere een werk van Anton Reicha en Carl Nielsen.

Toegang voor het concert is gratis voor de bezoekers van het Westfries Museum. Maar vraag wel even een kaartje aan de kassa, want vol=vol.

Welkom in de Gouden Eeuw
Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen. Naast de vaste collectie presenteert het museum drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling. In 2019 staat het tentoonstellingsprogramma in het teken van 400 jaar Batavia.

Kijk voor meer informatie op wfm.nl.