HOORN - Na de bijzonder goed ontvangen serie optredens met koptelefoons in de zomer van 2020 met o.a. Tangarine en Elsa Birgitta Bekman organiseert het Hoornse poppodium Manifesto ook dit jaar een serie van vier zomeravondconcerten met koptelefoons (stille disco) in stadsspeeltuin de Speelhoorn. Dit concept vind inmiddels navolging in andere steden en zorgt voor een bijzondere luisterervaring.


Dit jaar staat er opnieuw een mooie line-up met Hans Hannemann, Tim Knol, Opera Alaska (met Moss frontman Marien Dorleijn), en Leah Rye.

Hans Hannemann (9 juli)
Hans Hannemann (2m02) is wellicht de Grootste Singer-songwriter van Nederland. Gezegend met een laag, ruig en krachtig stemgeluid vertrekt hij na een korte episode op de Tilburgse Rockacademie op zijn 20e naar Dublin om daar als barpianist en organist van een gospelkoor zijn brood te verdienen. Terug in Nederland bouwt hij in Nieuwe Pekela zijn analoge Twang Wolf opnamestudio, waar hij sleutelt aan zijn eigen songs en ook met andere bands werkt, waaronder Krezip. Na een avontuur in the Voice werkt hij nu met hulp van goede vrienden JP Hoekstra en Matthijs van Duijvenbode aan nieuw materiaal voor een aankomend album. Laat je verrassen door een zanger met een prachtige stem!

Tim Knol (16 juli)
Sinds het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, de single Sam werd een hit en heel Nederland wist: deze jongen heeft talent. De carrière van Tim Knol is nu een jaar of tien bezig, maar de jonge singer-songwriter met de oude ziel heeft nu al meer memorabele momenten meegemaakt dan andere artiesten in een heel leven. Met optredens op alle grote festivals, in talloze clubs en in kleine én grote theaterzalen volgden. Nu heeft hij ook een speeltuin tot speelplek en de primeur van een luisterend publiek met koptelefoons!

Opera Alaska (20 augustus) is het nieuwe project van Moss-frontman Marien Dorleijn en gitarist Marzio Scholten. Deze bundeling van krachten resulteert in sterke indiepopnummers met dromerige melodieën en zo nu en dan dansbare grooves.

Leah Rye (27 augustus)
Leah Rye (Haarlem/Purmerend) is gefascineerd door dromen. Ze waant zich in een surrealistische wereld vol mystiek en melancholie. Haar nieuwe EP ‘Elusive’ is de meest recente muzikale vertaling van haar dromen. De plaat verbeeld een een periode van paniek, ongemak en ontwikkeling. Leah Rye groeit met deze EP in haar rol als dromenvanger. Ze speelt met experimentele geluiden en maakt grote contrasten tussen licht en donker. Een groot talent waar Nederland meer van gaat horen.

De ticketverkoop is inmiddels gestart via de website van Manifesto.

Waar: Speeltuin de Speelhoorn (locatie naast zwembad de Waterhoorn t/o Manifesto, Holenweg 14, Hoorn) Wanneer; 09 07 Hans Hannemann, 16 07 Tim Knol, 20 08 Opera Alaska, 27 08 Leah Rye Tijd: 20:00-22:30 uur Tickets: tussen de 15 en 17,50 euro per stuk (ex fee 1,50 per bestelling)

Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl