ZWAAG - Magic Circus, het Nederlands Stadscircus keert van woensdag 13 t/m zondag 17 september terug in Zwaag op het grasveld aan De Strip / Paaldijk met een gloednieuwe voorstelling. In de nieuwe voorstelling SCUSZA lijken de grenzen tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. Plots is er een nieuwe wereld waarin ballen rondvliegen, stoelen zoveel meer zijn dan zitobjecten en waar haarhangjongeren chillen in de nok van het circus. Vier hét Westfriese circusfeest van het jaar mee met Nederlands oudste én modernste tentcircus.

Magic Circus Magie
Het publiek ondergaat begoochelende gewaarwordingen. Dat kan toch niet? Toch zie je het live voor je ogen gebeuren. Hoe dan?! Pijl en boog schieten met je voeten, publiek dat blijkt te kunnen zweven. Magic Circus laat zien dat je met naastenliefde en groepsgeest verder komt. De artiesten lopen al letterlijk en figuurlijk op hun tenen terwijl ze artistieke hoogstandjes vertonen om niet op lange tenen te trappen. Het circus houdt de maatschappij een spiegel voor en dat is soms confronterend. Maar SCUSZA inspireert tot een minder egoïstisch leven samen en ook dat is de magie van het Magic Circus.

De intimiteit van de Magic Dome circustent zorgt dat publiek en artiesten elkaar niet kwijtraken. Zelfs op de achterste rij zit je met je neus nog bovenop deze unieke missing-link tussen traditioneel circus en elitair "nieuw" circus. Magic Circus biedt eindelijk een modern circus dat ook leuk is voor kinderen. Live entertainment waar studenten een avondje chillen en zich vergapen aan acrobaten, waar grootouders meelachen met hun (klein)kinderen en waar taal geen barrière vormt om te genieten. De artiesten uit Nederland, Polen, Argentinië, Kenia en Venezuela kijken uit naar je bezoek. Kom langs en ontdek het laatste écht Nederlandse tentcircus dat nog een volledig seizoen op tournee is. Mocht je het circus verlaten met buikpijn van het lachen... Scusza!

Band met Zwaag
De komst naar Zwaag Bangert en Oosterpolder is mede dankzij inwoner Piet-Hein Out. Als circusfotograaf werkt hij door heel Europa en zat hij in de jury van o.a. de circusfestivals van Girona en Figueres. Vanuit Zwaag verzorgt hij de complete marketingcommunicatie en vormgeving van het Magic Circus en werkt hij voor andere vooraanstaande Europese circussen. In 2019 realiseerde hij in Utrecht de eerste prikkelarme circusvoorstelling van Europa met zijn eigen Nationaal Zorgcircus, uiteraard in nauwe samenwerking met het Magic Circus.

Korting
In diverse winkels met een circusposter liggen kortingsbonnen hiermee kan je €5,- korting per persoon krijgen. De voorstellingen op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag starten om 16:00 uur.