HOORN - Lippy Kids met Madlif, Ballarat bandit en Merijn Mooijman

Zaterdag 25 mei

Lippy Kids is een verfrissend en veelzijdig festival waar je kennis gaat maken met je nieuwe favoriete band. Iedere editie vind je nieuwe en opkomende acts van allerhande genres op het podium. Alles van lokaal tot aan een ander dialect, van rockers tot rappers. Bestempel jezelf als muziekpionier en ga met ons mee op ontdekkingsreis! De organisatie is in handen van Melissa Hoek en Joyce Beuken.

Op de eerste editie op zaterdag 25 mei vind je Madlife, Ballarat bandit en Merijn Mooijman.

Merijn Mooijman

Merijn’s muziek laat zich het best omschrijven als soul/pop met funky R&B-achtige elementen, waarbij er zo nu en dan harde noten worden gekraakt. Romantische lichtheid met ziel zoekende teksten. Met een dankbare knipoog naar inspiratiebronnen als Daniel Powter, David Bowie en vele illustere oude soul sterren vindt Merijn zijn weg naar nieuwe geluiden, waar overduidelijk zijn handtekening op staat.


Madlife

De nummers van de opkomende band Madlife hebben volgens Musicmaker een dikke knipoog naar de jaren tachtig: slimme, catchy en onderscheidende songs met verrassende synth- en gitaarpartijen en natuurlijk een flinke dosis chorus op de bas. Het zal je niet verbazen dat zangeres, bassiste en songwriter Madelief van Vlijmen, vaak gekleed in opvallende catsuits, beïnvloed is door eigenzinnige artiesten als Christine + The Queens, Bowie, Kate Bush en Tears For Fears. Kortom: moderne, alternatieve synthpop, mét schoudervulling.


Ballarat Bandit

De Utrechtse band Ballarat Bandit, vernoemd naar een psychotische crimineel uit Death Valley, is een indierockband die graag de regels breekt en onderwijl de vrede en rust bewaart. Evenals de gelijknamige bandiet strijdt de driekoppige band middels muziek tegen de dominante popcultuur. Een psychedelische, dromerige en vooral experimentele sound als gevolg.

Zaterdag 25 mei 2019

Waar: Manifesto, Hoorn

Tijd: 20:00-1:00 uur

Entree: € 4,50 (ex fee € 1,50 per bestelling) / deur € 7

Verdere info via www.manifesto-hoorn.nl


Blues on Sunday LIVE in Hoorn
St. Louis Slim Zondag 26 mei


Op zondagmiddag 26 mei a.s. komt St. Louis Slim in het gezellige "Radio501 Bluescafé" in Manifesto Hoorn. Radio501.nl maakt hiervan een radio-opname. Zaal open: 14:30u - tickets € 7 (ex fee € 1.50) in de voorverkoop (o.a. Primera) en € 7.50 aan de deur. Locatie: Manifesto Hoorn, Holenweg 14c 1624PB Hoorn. Gratis parkeergelegenheid

St. Louis Slim viert dit jaar haar 10 jarig jubileum en bestaat uit een vijftal ervaren muzikanten, die in de Nederlandse blueswereld de sporen ruimschoots hebben verdiend. Het repertoire laat zich omschrijven als Chicago Blues. De naam van de band heeft dus geen link met de St Louis Blues, maar komt van een song van Seasick Steve, over St. Louis Slim, een hobo die, op het rangeerterrein van Bensenville - Chicago, een been verliest tijdens het illegaal meeliften op de trein.
Tijdens deze laatste Blues on Sunday van dit seizoen hoor je blues van eigen bodem, beïnvloed door grote namen in de blueswereld als Muddy Waters, Little Walter, John Lee Hooker en Koko Taylor. De band speelt diverse covers en natuurlijk wordt er vooral eigen werk ten gehore gebracht. In maart 2015 is de tweede CD ‘Desolated Track’ uitgebracht, die goed werd ontvangen door vaderlandse blueskenners. Later dit jaar wordt hun nieuwe cd verwacht.