HOORN - Kunsthistoricus Jim van der Meer Mohr verzorgt vrijdagmiddag 3 mei in de Schutterijzaal van het Westfries Museum in Hoorn een lezing over Indische schilderkunst. Van der Meer Mohr is onder andere bekend van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, waar hij regelmatig als expert optreedt. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling Indisch Palet die tot en met 10 juni in het museum is te zien.

Jim van der Meer Mohr (1956) is in 1983 als kunsthistoricus afgestudeerd. Na zijn studie heeft hij diverse (directie-) functies bekleed binnen het kunstveilingwezen, de Utrechtse Jaarbeurs, de kunstverzekeringsmakelaar Aon Artscope en het taxatiebureau Apresa. Sinds 2005 is hij zelfstandig Fine Art Consultant, Register Taxateur VRT. Als expert is hij regelmatig te zien in het bekende televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch.

Overzicht Indonesische schilderkunst
Jim van der Meer Mohr heeft meer dan tweehonderd artikelen en een aantal boeken gepubliceerd op zijn vakgebied, alsook over de kunstmarkt en genealogie. Hij is onder meer bestuurslid van het Indisch Herinneringscentrum en voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau.In zijn lezing in Hoorn geeft Van der Meer Mohr zijn persoonlijke visie op schilderkunst in Nederlands Indië\ Indonesië. In deze lezing geeft hij een overzicht van de schilderkunst in voormalig Nederlands-Indië en Indonesië. Aan de hand van enkele voorbeelden stipt hij ook de hedendaagse kunst in Indonesië aan. Ook gaat hij kort in op de kunstmarkt.

Meer informatie
De lezing ‘Schilderkunst in Nederlands-Indië /Indonesië. Een persoonlijke visie’ begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De lezing is gratis voor bezoekers van het museum, wel graag even van tevoren reserveren. Kijk voor meer informatie en reserveringen op: www.wfm.nl\lezing-indische-kunst .Na afloop van de lezing is er volop gelegenheid om de tentoonstelling Indisch Palet te bezoeken. Deze tentoonstelling bevat ruim vijftig werken van twintig toonaangevende kunstenaars. De werken zijn ter beschikking gesteld door kunstverzamelaars Rob Colauto en zijn vrouw Yvonne van Peperstraten. Hun collectie Indische kunst wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest gevarieerde van Nederland.

Welkom in de Gouden Eeuw
Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw, met speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen. Naast de vaste collectie presenteert het museum drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling. In 2019 staat het tentoonstellingsprogramma in het teken van 400 jaar Batavia.Kijk voor meer informatie op wfm.nl.