HOORN - Op zondag 25 maart a.s. geeft futuroloog Peter van der Wel op uitnodiging van Lions Club Hoorn Velius de lezing ‘De toekomst is al begonnen‘.

De lezing wordt gehouden bij het Tabor College, locatie Oscar Romero in Hoorn. De kosten voor het bijwonen van deze lezingbedragen €25. De gehele opbrengst gaat naar Los Cachorros, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor straatkinderen in Peru.

In een vooral visueel college van 55 minuten neemt Peter van der Wel zijn toehoorders mee naar de nabije toekomst. Hij laat zien welke technologische ontwikkelingen er op ons afkomen, wat dat mogelijkerwijs zal betekenen en waarom dat zo zal zijn. Tot slot toont hij wat we nog meer mogen verwachten in de wat verdere toekomst. De toehoorders krijgen hierbij een nieuwe kijk op heden en toekomst. Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een wake-upcall.

De lezing start om 14:00 uur (inloop vanaf 13:15). Na de pauze gaat hij met het publiek in discussie en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De kosten voor het bijwonen van de lezing bedragen € 25 per persoon. Om de lezing bij te kunnen wonen is aanmelding vooraf noodzakelijk. Aanmelden kan bij Lions Club Hoorn Velius, Nora Borgmann via het mailadres nora.borgmann@hotmail.com.

De opbrengst komt volledig ten goede van stichting Los Cachorros. Deze stichting zet zich in voor straatkinderen tussen de 6 en 18 jaar in Peru. Via straatwerk, opvang, psychosociale hulp en onderwijs begeleidt Los Cachorros deze kinderen van de straat terug naar familie of naar een toekomst op eigen benen. Meer informatie over deze stichting is te vinden op de website www.loscachorros.nl.

Lions Club Hoorn Velius ondersteunt naast Los Cachorros diverse andere goede doelen, zoals de Voedselbank, Kinderkledingbank in West-Friesland, de dag- & nachtopvang (dno-Doen) in Hoorn en watertanks in Kenia. Meer informatie over Lions Club Hoorn Velius is te vinden op de website www.hoorn-velius.lions.nl.