HOORN - Aan alles komt een eind, dus ook aan de voorstellingen van de Kriek onder leiding van Veronica van Heeswijk en Corry Peelen.

Ruim 23 jaar brachten wij toneel, show, muziek tijdens onze jaarlijkse voorstellingen in wijkcentrum de Kersenboogerd. Wat een feest was het om met deze groep mensen met een beperking te werken.

Het begon met een éénmalige (jawel) voorstelling over een groep ridders die roofden en plunderden als de Vikingen nadat ze dus omgetoverd waren door bosgeest Jan . Het ging er heftig aan toe toen het publiek ook hun sierraden moesten inleveren aan deze onverlaten. Gelukkig was er een fee die ze weer goede ridders maakte, dus de rust keerde weer op Kriekenstein. Eind goed, al goed.

De toneelspelers/sters waren onder de indruk van het gebeuren en zij wilde niet dat het afgelopen was. Zij wilden meer. Dus vanaf die eerste uitvoering werd er jaarlijks een stuk geschreven voor de groep. De spelers/sters mochten kiezen wat ze wilden zijn in het stuk. Zo kreeg ik bijvoorbeeld Jan die een boom wilde zijn en Haaye die als hond (want dat wilde hij zijn) liefkozend tegen de boom aan schurkte. Ook hadden we een sjeik met zelfgemaakte kameel (welke niet van echt te onderscheiden was) in een stuk, en Sinterklaas, en prinsje Alex met zijn moeder de koningin, een sprookjesschrijver die problemen kreeg met allerlei sprookjesfiguren die aan het staken waren, en een maanman die naar de aarde wilde gaan omdat hij zo alleen was. Nou ja, zo kan ik wel doorgaan. Toneel, zang en dans waren de ingrediënten om steeds meer mensen naar de voorstellingen te trekken. We zaten soms hutje mutje in de zaal om dit feest mee te maken. Wat een feest was het dat we zonder dat de speel(st)ers het wisten een deel van de Hoornse Harmonie op lieten marcheren op het einde van een stuk. Of echte rock en rollers, die gingen rocken op de act van Haaye terwijl buiten een oldtimer gereed stond voor een fotosessie.

Wat een feest was het. Jarenlang hebben we samen fantastische voorstellingen gebracht. Van toneel met tekst gingen we over op show, met playback van prachtige Nederlandstalige muziek, dit omdat het steeds lastiger werd voor onze spelers/sters om teksten te onthouden. Uiteraard werden wij ondersteund door een team vrijwilligers/sters. Zij verdienen alle lof en dank voor hun jarenlange inzet.

De mensen van de groep werden ouder en kwetsbaarder, we verloren spelers en vrijwilligers/sters door ziekte en door overlijden. Wat een impact is dat toch. Ook moesten we afscheid nemen van vier mensen die verward werden. En zo ging ons ledental achteruit. Door Corona was het niet mogelijk om nog wat te doen en twee seizoenen kwamen we nog sporadisch bij elkaar. Wat gaan we doen….het nog oppakken of stoppen? Wij hebben gekozen om te stoppen. Het is genoeg geweest. De energie is weg mede door Corona dus het werd duidelijk voor mij. Het is goed zo.

Nog een keer gaan we stralen. De groep heeft zijn eigen muziek gekozen om hiermee afscheid te nemen van ruim 23 jaar “de KRIEK”!

Corry en ik bedanken iedereen voor hulp en suppoort. Wij hebben onwijs genoten van alle voorstellingen.


DE LAATSTE VOOSTELLING VAN DE KRIEK IS OP ZONDAG 26 JUNI 2022.

Aanvang 13.30 1ste voorstelling
16.00 2e voorstelling

Entree: Volwassene 6 euro en kinderen t/m 12 jaar 2 euro
Let op: liefst aan de kassa contant met gepast geld betalen!

Wijkcentrum Kersenboogerd
Brederodegracht 1
1628 Lz HOORN


RESERVEREN: veria@multiweb.nl of cgpeelen@gmail.com