HOORN - Donderdag 12 maart staat de band KRUIDKOEK op het menu van Hot House Hoorn, Lost into Jazz in het Huis Verloren. Het album ‘GARAGEJAZZ’ van deze vier stel jonge branieschoppers in net uit en wel een echte aanrader voor mensen met een kruidige muzikale smaak, mensen met pit.

KRUIDKOEK is een vriendenbandje, oorspronkelijk uit de omgeving Zwolle en ontstaan in een garage, nu alweer een tijdje actief vanuit Amsterdam. Kruidkoek is een ontspoorde jongensdroom. Vier goede vrienden vonden hun muzikale uitlaatklep in een band waarmee ze concessieloos en met merkbaar plezier hun grenzen oprekken en hun horizons verbreden. Dansvideo’s, jazzclubs, zelfgebouwde lichtbakken, popfestivals, dichters, kindervoorstellingen, ruzie in de studio en lachend in de tourbus.

De jongeheren reppen zelf van garage jazz, een mix van ‘conceptuele, instrumentale, Rock, Jam, Funk, Ska, Afro, Disco, grooves’. Ja hoor, zo weten we het wel; een mengsel van bijna alle muzikale genres, die je kut bedenken. Maar ook blijven ze hun inspiratie op doen uit soundtracks van de bekende Tarentino films en is humor in hun muziek van essentieel belang. Het is nogal wat, maar de treffende titelsongs van de twee verschenen EP’s; ‘Pudding van Gisteren’, ‘Luchtig Beslag’ en ‘Snode Plannen’ zet deze intentie beslist kracht bij.

Tijdens hun avontuur hebben de jongens van Kruidkoek in Nederland al redelijk wat plekken aangestipt. Te noemen: Paradiso, de Melkweg, het Bimhuis, Jazz in Duketown, Rotterdam Jazz International en de Popronde. Daarnaast hebben ze met schrijver en dichter Joost Oomen een project louter over fruit onder de naam Fruitcake (Oerol, De Ruimte, De Oversteek, Explore the North) en gaat vroeg in 2020 hun kindermuziek-theatervoorstelling De Muziekmagnetron in première.

Het kwartet met drums, sax, gitaar en bas is echter hoe dan ook op het podium een ware belevenis. Met jeugdige flair, speelplezier en de energie van jonge, net uitgelaten honden, wordt elk publiek ingepakt. KRUIDKOEK is een hecht collectief, dat fris en vrij staat te improviseren en het swingt ook nog als de neten. Denk aan Frank Zappa of Snarky Puppy. Na een optreden van deze band gaat de zon vanzelf schijnen.

KRUIDKOEK bestaat uit Nick Feenstra; alt sax, Tijmen Kooler; gitaar, Reindert Kragt; basgitaar, Bram Knol; drums. Hot House Hoorn, Lost into JazzDonderdag 12 maart; Zaal open 20.00 uur/Aanvang concert 21.00 uur/Entree €15Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b, 1621 CW Hoorn