HOORN - De concerten van het Hoorns Kamerkoor zijn inmiddels een vast gegeven in de concertprogrammering van het Westfries Museum. Ieder concert staat garant voor een volle schutterijzaal, zowel tijdens het kerstconcert als ook tijdens het inmiddels traditionele zomerconcert. De hoogstaande kwaliteit van het Hoorns Kamerkoor gecombineerd met een repertoire passend bij het thema Gouden Eeuw zorgt voor een bijzondere muzikale belevenis, in de schutterijzaal van het Westfries Museum. Voor het aanstaande zomerconcert op zondag 7 juli, dat twee keer wordt uitgevoerd om 14.30 en 15.30 uur, heeft het Hoorns Kamerkoor ook weer een mooie insteek gevonden.

Rijkdom in muziek
Met een bezoek aan het Westfries Museum wordt de bezoeker ondergedompeld in 17e eeuwse sferen. Porselein, schilderkunst, glas- en zilverwerk, schuttersstukken en rariteiten: een rijkdom aan objecten om te bekijken. Maar er ontbreekt een belangrijk element. Juist: muziek. En daar zorgt het Hoorns Kamerkoor tijdens het aanstaande zomerconcert voor, met muziek uit de 16e en 17e eeuw: de tijd van de Gouden Eeuw.

Met een ode aan de muziek, door middel van ‘Viva la musica’ (Gregor Aichinger) en in ‘O, Musica’ (Paul Peuerl). En ook liefde en vreugde worden bezongen, in ‘Now is the gentle season’ van Thomas Morley en ‘Amor vittorioso’ van Giovanni Gastoldi. Maar, en dat hoort ook bij het leven van de Gouden Eeuw, ‘Lasciate mi morire’ en’ Ecco mormorar l’onde’ van Claudio Monteverdi gaan over de vergankelijkheid van het leven.

Princen en Heeren
In het kwartaalblad van de Vereniging Oud Hoorn lezen we dat in die 17e eeuw muziek maken verplicht was tijdens ‘de maaltijden van burgemeesteren, vroedschap en gerecht’ en bij de binnenkomst van ‘Princen en de Heeren’. U wordt van harte uitgenodigd om u voor één keer als de Princen en de Heeren van weleer te voelen. Plechtig gade geslagen door de Schutters in de Schutterijzaal. U bent van harte welkom.

De toegang is gratis voor bezoekers van het Westfries Museum, maar vraag wel even een kaartje aan de kassa, want vol=vol.