HOORN - Merlijn Twaalfhoven roept actieve burgers van Hoorn op om hun idealen te laten spreken. Op 5 september is er daarom een bijeenkomst in Schouwburg Het Park met de titel: Het is aan ons Het is crisis op tal van manieren.

Alle nieuwskanalen staan vol met alarm. Het klimaat gaat mis, de kloof tussen arm en rijk loopt uit de hand, de huizen zijn op en we stikken in ons exportvlees. Toch kan een enkeling, jij dus ook, een rol spelen om de wereld beter te maken. De crises die onze samenleving belagen zijn namelijk verbonden met de verhalen die we vertellen, met de betekenis en waarde die we geven, met de zorg en aandacht die we kunnen brengen. En dat is allemaal mensenwerk. Het wordt niet van hogerhand georganiseerd, ontworpen of doorgeduwd, maar ontstaat als we ons idealisme weten om te zetten in daden.

En daar gaat het mis. We worden gebombardeerd met berichten over goed en kwaad, goede doelen en acties, petities en donaties. Maar het is teveel. We kunnen niet alles, zien steeds hoezeer we te kort schieten en voelen ons machteloos.

Vraag daarom niet: wat zou er moeten gebeuren in de wereld? Maar: wat kan ik goed? En vervolgens: op welke plek is dat heel hard nodig? Als je die plek weet te vinden is het zaak om aan de slag te gaan, en jouw zorgzaamheid te laten landen. Dat zal aanvankelijk zoeken, wennen, proberen zijn. Dus reserveer tijd. Liefst een vast moment. Eén dag per maand, of per week. En doe één ding echt. Wees bewust tunnelvisionair, bijt je vast. En deel je ideaal. Vertel anderen over je zorgen, laat zien wat je leert en de voldoening die je vindt. Maar deel ook hoe je zoekt en waar je tegenaan loopt. Durf te vragen, maak jezelf helpbaar en geef ook bestuurders, gemeenteambtenaren en politici zicht op de obstakels die je tegenkomt als je je inzet voor mensen, dieren, je omgeving. Kom uit de kast als idealist en maak je dromen besmettelijk.

‘Het is aan ons’ – een mix van workshop, lezing en voorstelling in één o.l.v. componist Merlijn Twaalfhoven.

Op zondag 5 september, 20.00 uur in Schouwburg Het Park.7,50 euro entree inclusief drankje.

Zie meer informatie en reserveren:https://www.hetpark.nl/programma/merlijn-twaalfhoven-het-is-aan-ons