OOSTERLEEK - Op zondag 11 februari a.s. organiseert de Folkclub Oosterleek een Ierse Folkmiddag in met MASJA, ROBERT & GILLES.

Het optreden zal plaatsvinden in het stamlokaal van de Folkclub Oosterleek, Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek. De aanvang van deze middag is 14.30 uur. Entree voor volwassenen bedraagt € 6,00. Voor kinderen is er vrij entree.

Zij spelen deze middag diverse nummers van hun laatste CD “Past the Point”. Op deze CD spelen Masja en Robert hun favoriete nummers van de afgelopen 20 jaar. Vanmiddag worden zij musicaal bijgestaan door Gilles Rullmann. Deze ervaren formatie maakt Ierse folkmuziek met een geheel eigen klankkleur.

Masja Klarenbeek: Zang, gitaar en mandoline.
Masja is “ontdekt” door Bert Pfeiffer. Zij kreeg gitaarles van Bert. Tijdens deze lessen ontdekte Bert de geweldige zangkwaliteiten van Masja. Sindsdien houden de gebroeders Pfeiffer contact met Masja, die in Utrecht woont. Zij maakten gedrieën veel muziek in huiselijke sfeer. De laatste jaren i.s.m. accordeonist Onno Kuipers, omdat Bert door gezondheidsredenen af moest haken.

Robert Pfeiffer: Zang, gitaar, banjo, viool en fluiten.
Ierse Zanger/gitarist Robert groeide op in Westfriesland in een muzikale familie. Al op jonge leeftijd ontwikkelde hij zijn muzikaliteit en liet zich beïnvloeden door zowel klassieke muziek als door rock. (van Cuby tot The Stones) Spoedig voegde hij daar zijn liefde voor Ierse muziek aan toe. Reizen naar Keltische landen volgden al snel en speelde hij met locals en in pubs van Wales tot Schotland en van Frankrijk tot Ierland. Robert woonde onder meer een aantal jaren in Edinburg. Op het Ierse eiland Arranmore had hij een aantal jaren zijn eigen cottage en verdiepte zich verder in de liedjes, jigs & reels. Met lokale kroegbaas Jerry Early nam hij daar de cd ‘Midnight On Arranmore’ op en hij gaf er les in Irish Folk Music.

Gilles Rullmann: viool, gitaar, zang.
Hij kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Beide ouders zaten in folkgroep Crackerhash. Gilles heeft zich gespecialiseerd in de swingende vioolmuziek uit het mid-westen van Ierland. Hij studeerde een jaar aan het University College Dublin en gaf daar vioollessen aan de Traditional Music Society. Vele bezoeken aan Ierland volgden. Tijdens zijn studietijd in Nederland deed hij vele optredens en begon gitaar te spelen en nummers te schrijven. Door een periode van veel reizen was hij een tijdlang weinig in Nederland te vinden, maar wel met viool langs Franse rivieren, op Patagonische boten en in Peruaanse kroegjes. Dat reizen verbreedt de horizon, zodat nu ook muziek van Venezuela tot Italië en van zigeuner-jazz tot eigen werk op het repertoire staat. Tegenwoordig is Gilles in Nederland professioneel muzikant in verschillende formaties. Daarnaast geeft hij vioollessen en workshops o.a. voor Stichting Volksmuziek Nederland.

Voor een onvergetelijke Ierse middag, komt U hedenmiddag naar Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek. De Folkclub Oosterleek in Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek, vindt U in de gemeente Venhuizen (Drechterland) aan de dijk Hoorn - Enkhuizen. Oosterleek is goed bereikbaar via de N 506 afslag Wijdenes – Oosterleek. Vanuit Amsterdam neemt U eerst de afslag 8 bij Hoorn (Mac.Donalds). Voor inlichtingen betreffende deze middag kunt U bellen naar tel. : 0229- 503150.