HOORN - Kijken en denken over wat u hebt gezien op de tentoonstelling ‘Verstilde Beweging’ en daarover praten met de kunstenaars Horden & Schimmel zelf is de uitdaging voor deze

31e Zondagmiddagsalon op zondag 11 oktober 2020, in De Boterbal te Hoorn, aanvang 15:00 uur. Inloop vanaf 14:30 uur. Gratis koffie, thee en zelfgebakken boterkoek. napraten met een glas wijn of drankje naar keuze.

Gespreksleider Anja Kalis, Cultuurhistoricus

Aandachtspunten als de titel van het werk, de keuze van het gebruik van de materialen en de toepassing van kleur zijn een opstapje naar de kernvraag die wij ter discussie willen stellen:

"Zijn de kunstenaars met hun gezamenlijk werk erin geslaagd zowel de geest van de tijd vorm te geven als wel een zelfstandig esthetisch kunstwerk neer te zetten?"

Bent u nieuwsgierig naar de makers? Nu, de makers zijn ook nieuwsgierig naar u, want hun uitgangspunt is dat het kunstwerk pas haar voltooiing krijgt in de ogen van de beschouwer.

Aanmelden voor deze Zondagmiddagsalon is verplicht i.v.m. het beperkt aantal bezoekers via

definitief. Vanaf 14.00 uur is de tentoonstelling te bezoeken en van 15.00 – 17.00 uur vindt de Zondagmiddagsalon plaats.