In de herinnering van het huis is de titel van zowel een bijzondere expositie als de 16e Zondagmiddagsalon in de Boterhal te Hoorn, met onze leden Noortje Peerdeman en Dominique Ampe.

De Zondagmiddagsalon is op 4 februari 2018. Noortje Peerdeman en Dominique Ampe vertellen dan in een informele sfeer meer over hun werk en proberen vragen te beantwoorden. De toegang is gratis. Inloop vanaf 14.30 uur. Wij zorgen voor koffie, thee en onze befaamde, zelfgemaakte boterkoek. Aanvang 15.00 uur, einde ca. 17.00 uur.

Noortje Peerdeman benadert haar werk vanuit een gevoelservaring, waarbij de herinnering aan een gezinssituatie en/of een vroegere persoonlijke ervaring een verbeeldende rol spelen. Hierbij doet ze beroep op oudere foto’s als inspiratiebron en maakt schilderen als een meditatief gebaar. Titels zoals : ‘De drie broers’, ‘Chinees serviesje’ en ‘De tempel van het geluk’ gaan over een typisch romantisch recept, een vergeestelijking en het vertrouwen op het principe van een innerlijke noodzakelijkheid van stilte, weergegeven in zachte ritmische picturale nuanceringen en licht bruisende kleuraccenten, binnen een compositorische opbouw.

Dominique Ampe benadert zijn werk vanuit de verbinding met herinneringen uit het verre en recente verleden, uitgewerkt in zijn olieverf schilderijen. Elementen uit de natuur staan steeds opnieuw in verbinding met zijn observaties. Een granieten kei op een tafel, of, vanuit zijn jeugd, een wolk als lichte tegenhanger tegen donkere sferen. Natuurelementen als onderdeel van een compositie die je meenemen naar een andere plek dan het schilderij. Sferisch werk met een ster psychologische en filosofische lading. De schilder zoekt naar het intieme nature morte van zijn ziel.

De expositie is nog t/m 25 februari 2018 te bezichtigen op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur, de toegang is gratis. Vóór aanvang van de salon kunt u dus van het werk van Dominique en Noortje genieten. Een aanrader!

Heeft u nog vragen, dan kunt u terecht bij Magda Frandsen, 06-23039477.