HOORN - Op zaterdag 1 september 2018 vindt de 15e editie van Hoornse Havenconcerten plaats: Een fantastisch en gevarieerd muziekprogramma vanaf de barkentijn Abel Tasman in de Karperkuilhaven in Hoorn. Dit muzikale evenement met een middag- en avondprogramma is gratis toegankelijk. Ook dit jaar vallen de concerten samen met het Kunst en Cultuurweekend in Hoorn.

Programma 1 september 2018:

15:00 uur - Leerlingen van Muziekschool Boedijn
Al jaren werkt muziekschool Boedijn mee aan het middagprogramma van de Hoornse Havenconcerten. Ook dit jaar zullen zij een paar van hun toptalenten presenteren. Deze jonge musici verzorgen een bijzonder programma met muziek van o.a. Joseph Haydn, John Williams, C.W. Gluck en Kyteman. Dit alles met solisten op dwarsfluit, harp, viool, trompet en zang o.l.v. Jean Luc Vriend aan de piano.

16:00 uur - Hear Here Nonet met Roos Jonker o.l.v. Thomas Welvaadt
Het Hear Here Nonet brengt met speciale gast zangeres Roos Jonker een gevarieerd programma van fris gearrangeerde stukken uit het American Songbook. Deze small bigband - zes blazers en een ritmesectie - speelt met een avontuurlijke mix van melancholische schoonheid en vlammende energie die altijd aan de basis van de jazz heeft gestaan.

20:00 uur – Het Amstel Quartet met Philippe Elan
Het Amstel Quartet, een vierkoppig saxofoon spektakel, speelt stukken van jonge - en oude meesters. Denk hierbij aan Philip Glass, Michael Torke, Bach en Beethoven. Laat u vervolgens meevoeren en verrassen door de prachtige combinatie met Philippe Elan, een groots vertolker van de Franse Chanson. Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour zullen de revue passeren.

21:30 uur - The Tibbs
"Fenomenaal, pure klasse en van internationaal niveau!" Dit zijn enkele uitspraken van muziekkenners en liefhebbers over The Tibbs. Een band met zangeres Elsa Bekman en drie blazers. Die vergeten classics uit de Memphis Soul en Northern Soul van de zestiger jaren onder het stof vandaan haalt. Samen met hun eigen werk leidt dit tot meeslepende garagesoul die stevig knipoogt naar blues, funk jazz en surf.