HOORN - Het weekend 13 tot en met 15 april a.s. is het voor Theater Het Pakhuis weer een druk weekend met veel gevarieerde optredens.

Vrijdag 13 april weer de jongens van HiHi in Theater Het Pakhuis om 20.30 uur. O.a. Sander Huisman en Onno Lubbers. Kaarten reserveren €12,00 en met CJP €10,00 via www.pakhuishoorn.nl

Hoornse Balletschool
Zaterdag 14 april 2 voorstellingen van de Hoornse balletschool met de titel “Ik dans met ...” in Theater Het Pakhuis om 16.00 uur en 20.00 uur Kaarten reserveren € 10,00 en met CJP 8.00 via www.pakhuishoorn.nl

Leerlingen van De Hoornse Balletschool zijn wederom druk aan de slag gegaan om diverse choreografieën te maken voor deze voorstelling.Van jong tot oud, van beginner tot gevorderd, allemaal met een passie voor dans.

Ze nemen u mee in een voorstelling vol diversiteit en energie. Ze dansen allemaal met een voorwerp, een attribuut, een... Het kan van alles zijn, laat u verrassen!

Carel Brouwers
Op zondagmiddag 15 april om 15.00 uur in Theater Het Pakhuis de tweede lezing uit een serie, met de componisten Bach en Mozart. Gegarandeerd een heerlijke zondagmiddag in onze gezellige foyer!

Bij muzikant en muziekliefhebber Carel Brouwers werd klassieke muziek met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Thuis werd door zijn ouders – met name tijdens de weekenden – klassieke muziek gedraaid, destijds niet altijd tot genoegen van de kinderen. Ook werden Carel en zijn twee zussen al jong naar pianoles gestuurd. En wat gezaaid wordt, wordt ook weer geoogst: al tijdens zijn puberteit draaide Carel afwisselend muziek van zowel contemporaine helden, zoals bijvoorbeeld David Bowie, als van componisten van lang vervlogen tijden.

Niet alleen ontwikkelde Brouwers een grondige interesse voor de muziek van de componisten, ook voor de componisten zelf had hij een bovengemiddelde belangstelling. Met de kennis die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd door middel van de bestudering van diverse biografieën en zijn jarenlange ervaring als docent in het VO wil hij nu door interessante lezingen het publiek op een brede manier kennis laten maken met de grootste componisten van de afgelopen eeuwen.

De volgende lezing is op zondag 20 mei, ook om 15.00 uur. Dan zijn Beethoven en Schubert aan bod.