HOORN - Manifesto

‘Nashville Now’ met Pieternel en Judy Blank
Vrijdag 22 november
Anno 2019 is de Nashville sound terug van nooit geweest ! Op uitnodiging van Pieternel, de avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam, laten hedendaagse popmuzikanten horen in hoeverre zij beïnvloed zijn door namen als Bonnie Raitt, Dolly Parton en Chris Stapleton. Maar vooral op welke manier zij deze invloeden doorvertalen naar hun eigen liedjes.

Pieternel en Judy Blank namen beiden hun album op in het mekka voor Americana: Nashville. De klanken van southern gitaren en de puurheid van de Americana muziek klinken door in hun verhalende nummers. Judy’s plaat ‘Morning Sun’ was voor haar een nieuw begin. Het nummer ‘Mary Jane’ werd een Radio 2 hit, Elton John plaatste het nummer ‘1995’ op zijn persoonlijke Spotify playlist en ze speelde o.a. in de Ziggo dome, SXSW en in het voorprogramma van Wilco.

Pieternel speelde in clubs en theaters, werd als enige buitenlandse act uitgenodigd voor Brooklyn Americana Fest en Mind Noises Network (USA) schreef over haar album ‘Roosevelt Island’ “this sounds like it could have been born in the heart of the American Country scene, not Holland’s Amsterdam. “
Als support komt Lovers and Lions mee naar Hoorn.

Vrijdag 22 november 2019
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 20:00-1:00 uur
Entree: v.v.k. € 13 (ex fee 1,50 per bestelling) / € 15 deur

Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl

The C.C. Project + Lekker Luchtig Soul en funk feestje
Zaterdag 23 november
Hou je van lekkere, sfeervolle, swingende soul? The C.C. Project is een 8-koppige Hoornse soulband The CC Project. Dans de veters uit je schoenen op nummers van legendes als James Brown, Otis Redding, Sam & Dave en Etta James. The CC Project bestaat naast oprichter Chris de Kroon (trompet), uit zangeressen Renske de Kroon en Monique de Meza, blazers Martine Berbée (altsaxofoon), Anita Heilig (tenorsaxofoon) gitaristen Mathijs Arents (elektrische gitaar) en Erwin Edel(basgitaar) en drummer Sander Foen a foe.

Hold on, ‘cause we’re coming!

Lekker Luchtig is een formatie uit Hoorn die bekende swingende songs van deze tijd spelen op een funky manier. Met een toffe ritmesectie en een charmante zangeres maakt de band er een lekker luchtig feestje van.

Zaterdag 23 november 2019
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 20:00-1:00 uur
Entree: v.v.k. € 7,50 (ex fee 1,50 per bestelling) / € 10 deur