ZWAAG - Op zondag 20 oktober exposeren 16 kunstenaars hun kunstwerk over de Gouden Eeuw bij Kunst in de Kas in Zwaag. De expositie wordt gelardeerd met poëzie. Een a capella kwartet verzorgt verschillende muzikale optredens. De Kas is geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur en is vrij toegankelijk.

In de afgelopen periode hebben 16 ‘verborgen’ kunstenaars de Gouden Eeuw beleefd. Zij zijn aan de slag gegaan over het thema ‘de Gouden Eeuw’, ieder op hun eigen wijze. De kunstwerken variëren van keramiek tot schilderkunst, van fotografie tot fractal art. Op de expositie is de diversiteit aan de Gouden Eeuw kunstwerken te bewonderen.

Boekvernissage
Alle kunstwerken zijn gepubliceerd in het boek “Verborgen kunstenaars beleven de Gouden Eeuw”, geschreven en samengesteld door Faralda Houthuijsen. Het boek wordt tijdens de expositie gepresenteerd en is ook te koop.

A capella & poëzie
De expositie wordt gelardeerd met zang en poëzie. Dichter Emanuel van der Ven liet zich inspireren door de Gouden Eeuw en verzorgt gedurende de dag performances. Het a capella kwartet “Met o.a. Judith” verzorgt om 13:30 uur en 15:30 uur optredens. Maar ook de rest van de dag zetten zij de expositie luister bij.

De expositie “Verborgen Kunstenaars beleven de Gouden Eeuw” vindt plaats op zondag 20 oktober bij Stichting Kunst in de Kas, Beatrixstaat 3A in Zwaag. De Kas is geopend van 13:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is vrij. Voor meer informatie: kunstindekas.nl.