HOORN - Jazzliefhebbers in Hoorn en omstreken kunnen weer hun agenda trekken; iedere tweede donderdagavond van de maand is er jazz van hoog niveau te beluisteren in het Huis Verloren. Donderdag 12 september trappen we af met ‘Groove Matters’, een nieuw avontuur van Thora Schoonhoven (piano), Wout Schut (drums) en Onno de Jong (contrabas).

Saxofonist Benjamin Herman komt in december de warme akoestiek ervaren die het prachtige theatertje in het historische centrum van Hoorn te bieden heeft, maar ook pianist en componist van wereldklasse Jasper van ’t Hof die in 2018 de Boy Edgar Prijs in ontvangst nam geeft op 14 november een uniek intiem soloconcert te midden van het sfeervolle zaaltje. Trots dat zelfs drumicoon sir Pierre Courbois samen met zoon Barend, bassist van de powermetalband Blind Guardian een duo ‘EXTRA’ concert komt geven op 28 november.

Jazz voor jong en oud.
Alhoewel de geïmproviseerde muziek maar al te vaak als ‘zenuwenmuziek’ wordt bestempelt en doorgaans mensen trekt waarvan het haar nauwelijks nog pigment aanmaakt, willen we laten zien dat de diversiteit in jazz qua leeftijd en genres juist groot is; de garagejazz van Kruidkoek zal dit in maart 2020 komen bewijzen. Met hun eigen obscure mix van jazz, rock en Tarentinofilms met ongezonde dosis improvisatie en humor, is de geweldige chemie van vier goede vrienden soms mooi, vaak hard maar nooit saai.

Veel eerder komt het jonge en bovendien solide collectief De Raad van Toezicht naar Hoorn. Zij worden geroemd als een van de hipste in de Nederlandse jazzscene en toont dat jazz wel degelijk een nieuwe generatie aanboort. Met eigen frisse en delicate originals ergens tussen jazz, funk, hiphop en rock met Afrikaanse en latin invloeden, hebben de spontaniteit en aanstekelijk sterke grooves er mede toe bij gedragen dat zij op grote festivals spelen en veel media aandacht hebben gekregen, onder meer bij De Wereld Draait Door, dat tot een overdonderede performance resulteerde. Donderdag 10 oktober vanuit Rotterdam in het Huis Verloren!

Festival
Na de succesvolle eerste editie van het Hot House Hoorn, Lost into Jazz Festival dat in mei plaats vond, beginnen mensen te beseffen dat het bestaan van het jazz podium ernst is en mee draait met jazzaanbod op topniveau uit heel Nederland. Omdat de reacties lovend waren en een sfeer waar wij heel blij van zijn geworden, staat het volgende festival gepland op 21 mei 2020 met Hemelvaart.

Kaarten en info
Graag informeren wij u over de concerten die gepland staan en overige activiteiten van het jazzpodium Hot House Hoorn, Lost into Jazz. U kunt zich uiteraard wenden tot de website van het Huis Verloren; www.huisverloren.nl, waar u uw kaarten kunt bestellen. Ook is er een speciale facebook ‘Hot House Hoorn, Lost into Jazz’ pagina, waar de actuele last-minute informatie wordt verstrekt.

Jazzpodium: Hot House Hoorn, Lost into Jazz
Locatie: Het Huis Verloren
Adres: Kerkstraat 10b, 1621 CW Hoorn
Groove Matters
Donderdag 12 september 21.00 uur
Entree €10