OOSTERLEEK - Wilt u er lekker op UIT met de Pinksterdagen? Kom dan naar Oosterleek op Pinkster-zaterdag of Eerste Pinksterdag, want in navolging van voorgaande jaren wordt er ook dit jaar door Evenementen-commissie Oosterleek een fietspuzzeltocht georganiseerd. Een tocht van ca. 30 km. door ons prachtige Westfriesland. Leuk om puzzelend een fietstocht te maken door dorpjes en gebieden in deze streek. U kunt gaan genieten van al het moois wat West-Friesland te bieden heeft: geurige bloemenvelden, prachtige bomenpartijen, idyllische oude huisjes, oude Westfriese stolpen, etc. Ook komen we langs gezellige terrasjes, horeca-bedrijven en winkeltjes. De kosten voor deelname aan de fietspuzzeltocht zijn € 6,75 p.p. Hiervoor krijgt U bij het startpunt Herbergh ’t IJsselmeer te Oosterleek een kop koffie of thee met ambachtelijk gebakken appelgebak en slagroom en de reis- en vragenformulieren van deze tocht. En u dingt mee naar de prijzen die eind oktober worden uitgereikt.

Natuurlijk is er ook weer onze autopuzzeltocht. Een tocht van ongeveer 125 kilometer langs unieke plekjes in ons mooie Noord-Holland. U zult verbaasd zijn van alle natuurschoon en prachtige bebouwingen die u onderweg zult tegenkomen. Tijdens de tocht worden er gezellige dorpjes en stadjes aangedaan en kunt u een mooie wandeling gaan maken. U kunt van deze tocht, net als bij de fietspuzzeltocht, een gezellig dagje UIT maken. Ideaal voor een vrienden- of familie-uitje. Deze tocht is ook ideaal als u met kinderen dit weekend iets wilt gaan ondernemen. Ook bij deze tocht is deelname € 6,75 p.p. voor de vragenformulieren, kop koffie of thee en ambachtelijk gebakken appelgebak en het meedingen naar de prijzen.

U kunt de tochten na de Pinksteren ook nog rijden op (bijna) alle zaterdagen en zondagen gedurende de zomer t/m half oktober. U dient wel van te voren even te reserveren bij de Herbergh. Tel: 0229-503150. Starten kan vanaf 11.00 uur. Wij hopen dat iedereen deze zomer weer zal gaan genieten van deze tochten die zijn uitgezet door de fam. Jofriet en Roos.

Tevens is er deze dagen een wandel- foto- speurtocht. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Egelantier & Herbergh ’t IJsselmeer. Een wandeling van ca. 6,5 km. door Oosterleek en Wijdenes. U krijgt de routebeschrijving van ons mee met daarop foto’s van objecten die u onderweg aan de linkerzijde van de weg tegenkomt. Aan U de taak om de juiste adressen bij de foto’s te vinden. U kunt opstarten bij Restaurant de Egelantier in Wijdenes of bij Herbergh ’t IJsselmeer te Oosterleek. U begint bij het startpunt met 1 x koffie of thee met ambachtelijk appelgebak en slagroom. Halverwege krijgt u een glas vruchtensap uit eigen dorp met een hartige bite. Kosten zijn € 10,00 p.p. Tevens is er eind oktober voor de winnaar nog een waardebon te winnen. Die kunt u bij één van de deelnemende zaken verzilveren. U kunt de wandeltocht lopen tijdens Pinksterzaterdag en Eerste Pinksterdag. En daarna (bijna) alle zaterdagen en zondagen gedurende de zomer. Dit kan tot half oktober. U dient hiervoor wel te reserveren! Restaurant de Egelantier: 0229-501286. Herbergh ’t IJsselmeer: 0229-503150. U kunt vanaf 14.00 uur opstarten!

Oosterleek kunt U vinden in de gemeente Venhuizen aan de dijk Hoorn–Enkhuizen.
Het dorpje is het beste te bereiken via de N 506 afslag Wijdenes-Oosterleek.


Voor meer informatie kunt u kijken op de site: www.herbergh-ijsselmeer.nl