HOORN - Aankomende donderdag in het Festival Oude Muziek Nu HELDEN HELDINNEN: de schitterende voorstelling RAMPJAAR ANNO NU door Voice Actually (artistieke leiding Carla Regina). Oosterkerk Hoorn, donderdag 16juni, aanvang 20.30 uur Voor nadere informatie over het festival en kaartverkoop zie: www.oudemuzieknu.nl


In het Rampjaar 1672 werd de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden van verschillende kanten aangevallen, namelijk door Engeland, Frankrijk en de bisdommen Münster en Keulen. In 1672 stond met het leger van Engeland, Frankrijk en de bisdommen Keulen en Münster het grootste leger aan de Nederlandse grenzen sinds de tijd van de Romeinen. Op 12 juni 1672 trokken de Fransen de grens van de Republiek over. Volgens een Nederlands gezegde was “het volk redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos”. In 2020 tot voor kort beleefden we een Rampjaar Anno Nu met de Coronapandemie en haar ingrijpende gevolgen voor de samenleving. Deze twee zeer zware periodes, en hun overeenkomsten, zijn de inspiratie voor de muziektheatervoorstelling Rampjaar Anno Nu.

De Jaren 1672 en 2020 worden samen één verhaal van een “annus terribilis” : een Rampjaar, anno nu. Festival Hoorn-Oude Muziek nu (16 t/m 19 juni) met 15 muziektheatervoorstellingen, concerten, openluchtoptredens en twee studiedagen. Ga naar www.oudemuzieknu.nl en laat je overrompelen door de vele mooie evenementen in dit festival!