HOORN - Van 1-3 juni 2018 vindt het 22ste Festival Hoorn-Oude Muziek Nu plaats onder de titel DE FLUIT VAN ASSISI - UN SEGRETO MUSICALE. We zijn erg trots op het programma dat we u dit jaar kunnen aanbieden!

De Fluit van Assisi
Op 1, 2 en 3 juni bieden we een fantastisch festivalprogramma waarin de Italiaanse muziek in al haar facetten centraal staat. Assisi en St. Franciscus zijn enkele centrale punten, maar we gaan ook genieten van schitterende muziek van Vivaldi, Sammartini, Krauss en Haydn. We begroeten onder meer professionele ensemble zoals het Apollo Ensemble, het Margaretha Consort, La Colombe Kamerkoor, Accademia Amsterdam en het Ensemble Trigon. Uit Italië verwelkomen we het inmiddels zeer gerenommeerde Helianthus Ensemble. Artistiek leidster Laura

Pontecorvo bespeelt de Fluit van Assisi!
Er is een heerlijk festivalbuffet, verzorgd door Beleef de Geschiedenis (vrijdag 1 juni 18.00-20.00 uur), heerlijke Italiaanse diners in samenwerking met Restaurant Salento (zaterdag 2 juni 18.00-20.00 uur) en ook dit jaar kunt u met een aantrekkelijke festivalkorting weer meevaren met het historische schip De Halve Maen.

Kijk op www.oudemuzieknu.nl voor alle informatie over het programma en de kaartverkoop. Er is een voordelige passe-partout en er zijn diverse voordelige combikaarten.

KUNST MET PLEZIER - schoolvoorstellingen en workshops
Bijzonder in dit festival is de samenwerking met de stichting Kunst met Plezier, die het muziekmaken door kinderen en volwassenen met een beperking ondersteunt. In samenwerking met de stichting verzorgen we 2 schoolvoorstellingen en een workshop voor bewoners van De Leekerweide in Wognum. Het werk van de stichting Kunst met Plezier vormt het goede doel van dit festival. De Fluit van Assisi speelt een belangrijke rol in de voorstellingen en de workshops. Kijk hier naar het prachtige filmpje over Allegra en de Fluit van Assisi! De schoolvoorstellingen en de workshop zijn deels openbaar toegankelijk.

Volg de ontwikkelingen rond het Festival Hoorn-Oude Muziek Nu 2018 via de website en Facebook! www.oudemuzieknu.nl