BLOKKER - Op 23 februari opent de vernieuwde benedenverdieping van bezoekerscentrum De Molshoop eindelijk haar deuren! Om dit te vieren, heeft MAK Blokweer voor de week van de opening een feestelijk activiteitenprogramma samengesteld. Tijdens de voorjaarsvakantie geeft MAK dus een heuse feestweek!

Officiële opening vernieuwd MAK Café
Vrijdag 23 februari 15:00 – 16:00
Het MAK Café en de bijbehorende bezoekersruimte worden geopend door wethouder Samir Bashara. Aansluitend is er gelegenheid om de transformatie van het MAK Café te bewonderen. De nieuwe inrichting volgens het thema ‘water en lucht’ is een wereld van verschil met de oude situatie.
Iedereen is welkom. Toegang is gratis. Reserveren niet nodig.

Foto-expositie ‘Bomen’
V.a. vrijdag 23 februari 10:00 – 16:00
Het werk van Mieke Brouwer, winnaar van MAKS’ Fotowedstrijd in 2017, wordt een jaar lang tentoongesteld in de Molshoop. Haar foto’s tonen de bomen in het natuurpark in alle soorten en maten.
Toegang is gratis. Reserveren niet nodig.

Vrolijk Voorleesfeest
Zondag 25 februari 10:30 – 11:30
Duik in de diepzeewereld tijdens dit interactieve voorleesfeest voor de allerkleinsten over vrolijke, nieuwsgierige en trotse vissen. Ook leuk voor (groot)ouders en verzorgers!
Voor peuters en kleuters van 2 t/m 6 jaar. € 3,50 per kind. Reserveren verplicht.

Wouter en zijn droom
Woensdag 28 februari 14:00 – 14:45 en 15:00 – 15:45
Morgen gaat Wouter naar de dierentuin. ’s Nachts droomt hij spannende avonturen met alle dieren! Deze voorstelling wordt verzorgd door Mychel Cornelissen en poppentheater Blauwblauw.
Voor kinderen vanaf 3 jaar. € 3,50 per persoon. Reserveren verplicht.

Dinner lecture Oceaan
Vrijdag 2 maart 19:00 – 21:00
Een voorlichter van Greenpeace geeft een presentatie over de stand van onze oceanen en onze eigen invloed hierop. Moeder Natuur catering verzorgt een toepasselijk driegangendiner.
Voor volwassenen. € 26,50 per persoon. Reserveren verplicht.

Spetterende vissenknutsel
24 februari t/m 4 maart 10:00 – 16:00
Voel je je een creatieve vis in het water? Je kunt de hele voorjaarsvakantie tijdens onze openingstijden een spetterende vis komen knutselen. Strijk je schubben glad en versier de koraalboom!
Voor kinderen t/m 12 jaar. € 2,- per kind/knutsel. Reserveren niet nodig.

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen via 0229 266344 of info@mak-blokweer.nl.

Ook wanneer er geen activiteiten zijn, is er altijd wat te beleven bij MAK! Je kunt bijvoorbeeld geitjes borstelen in de Kijkboerderij, lekker rondbanjeren door het natuurpark of rondneuzen op de tentoonstelling in De Molshoop. En in het vernieuwde MAK Café kun je terecht voor een kop koffie of iets lekkers. Kom je snel langs?

MAK Blokweer is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00. Toegang is gratis. Honden zijn niet toegestaan.