HOORN - Ars Musica trapt af met ambitieus project over muzikaal genie Felix Mendelssohn Bartholdy .

Componist Felix Mendelssohn Bartholdy zal de komende zeven jaar van 2022 tot 2029 een stempel drukken op de muzikale visie van Ars Musica. Het leven van dit wonderkind, zijn invloed, zijn inspiratiebronnen, zijn reizen, zijn niet te bevatten talent, zijn getalenteerde zus Fanny en zijn uitvoeringen van Bach en Mozart: het zijn allen thema’s die door Ars Musica komende jaren worden uitgewerkt in voorstellingen, concerten en online blogs.

Allereerst op 29 oktober a.s. in de concertreeks ‘Fantastische Felix’, te zien in de Oosterkerk, Hoorn. Kaarten hiervoor zijn nu te koop.

Mendelssohn behoort vandaag de dag tot de populairste componisten van de Romantiek. De aandacht voor deze buitengewone man is niet verwonderlijk. Het was Felix die in 1829 voor het eerst na honderd jaar weer Bachs Matthäus Passion uitvoerde, een sensatie in die tijd.

Hij zag de zeldzame schoonheid van Bachs muziek én nam de moeite deze voor een breder publiek toegankelijk te maken. De hedendaagse levendige Bach-traditie is er dankzij hem.

Fantastische Felix programma in de Oosterkerk-Hoorn op zaterdag 29 okt a.s.

De concertreeks wordt uitgevoerd door het Ars Musica Orkest, Nanette Mans als sopraan en Patrick van der Linden als dirigent.

Meer informatie
Meer informatie over Fantastische Felix en tickets is te vinden op de website van Ars Musica