ZWAAG - Op zondag 6 mei exposeert beeldend kunstenaar Tina Baas bij Kunst in de Kas in Zwaag. Marianne Wever en Ida van der Tuin exposeren keramiek. De expositie wordt luister bijgezet met muzikale intermezzo’s van zangeres Erika Nannings. De Kas is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is vrij.

Beeldend kunstenaar Tina Baas haalt inspiratie uit de eeuwige zoektocht naar harmonie in het leven. Door keuzes te maken, door grenzen te verleggen en obstakels te overwinnen. Obstakels: in de vorm van blokfiguren. De kleuren groen/geel van de prachtige natuur, blauw van water en rood van pijn en verdriet. Deze kleuren en vormen brengen haar schilderijen tot een kleurrijke en evenwichtige harmonie. De kunstenares uit deze zoektocht niet alleen in haar schilderijen, maar ook in objecten. Met gevonden ijzeren voorwerpen zoekt zij en vormt zij bijzondere objecten. Tijdens de expositie zijn circa 50 kunstwerken te bewonderen en ook te koop. De expositie krijgt een extra dimensie: Keramisten Marianne Wever en Ida van der Tuin exposeren keramiek. Muzikale intermezzo’s

Zangeres Erika Nannings treedt tijdens deze expositie op. Zij wordt begeleid door Tina, die met haar eigen instrumentale accordeon/trekzak muziek en musettes speelt. Om 12:00 uur en om 15:00 uur verzorgen zij een aantal muzikale intermezzo’s. Maar ook gedurende de rest van de dag zetten zij de expositie luister bij.

Praktische
De expositie en de muzikale intermezzo’s vinden plaats op zondag 6 mei: 11:00 uur – 17:00 uur. De expositie is vrij toegankelijk. Kunst in de Kas is gevestigd in Zwaag (bij Hoorn), Beatrixstraat 3A (achter het huis met de grijze pilaren).