HOORN - Het werk van Carolien wordt gekenmerkt door verwondering over de veelvormigheid van de natuur. Het is een ontdekkingstocht die zij verbeeld in objecten waarin gebruik gemaakt wordt van (kleine) restanten uit de levende natuur. Het is haar drijfveer om met deze middelen uitdrukking te geven aan haar plek in dit bestaan.

Het begon rond 1999; werken met zaaddozen, bladeren, stenen. De laatste jaren word zij steeds meer getrokken door de verschillende groeiwijzen van bomen. De specifieke constructie van de aardse vormen is bepalend voor de uiteindelijke gestalte van het beeld dat zij maakt, ze gebruikt ze als bouwstenen voor haar objecten.

De onderwerpen van deze samengestelde beelden blijven dicht bij de oorsprong van het materiaal; het gaat over groei en de loop der dingen. Carolien maakt haar werk om anderen deelgenoot te laten zijn van wat zij ziet; een nieuwe blik op de ons zo vertrouwde of minder vertrouwde natuurlijke vormen.

Carolien Broersen heeft haar atelier in Monnickendam.

Van 12 mei tot 1 september 2018 te zien in het West-Fries Gasthuis: diverse groeibeelden van hout en andere natuurlijke materialen.

Andere tentoonstellingen in 2018:
16 en 17 juni Kunstroute Broek in Waterland
9 tot 22 juli : summer of arts, kerktoren Monnickendam
7 oktober t/m 4 november : de Ploegh, Amersfoort

Voor meer informatie: 06-53840549, www.carolienbroersen.nl

De expositie is te zien vanaf zaterdag 12 mei tot zaterdag 1 september 2018, ma t/m vrij tijdens kantooruren, in de galerie van het Westfries gasthuis.