ZWAAG/HOORN - Op 8 juli vindt het Whisky Festival West-Friesland plaats in MFA De Kreek in Zwaag. Café de Kreek en Whisky Hoorn organiseren gezamenlijk dit eerste West-Friese Whisky festival. Het festival begint om 19;00 uur. Kaarten zijn koop via www.dekreekhoorn.nl/events/#whisky-festival-west-friesland. Voor € 37,50 krijgen festivalgangers een whiskyglas en zeven consumptiemunten.

Initiatiefnemer Ed Bobeldijk: “Het Whisky Festival West-Friesland is een mooie kans voor West-Friezen om kennis te maken met Schotse en Ierse whisky’s. Tijdens het festival zijn de whisky’s lekker te combineren met bijpassende hapjes. De aanwezige blues-band maakt de sfeer compleet.”

Whisky
Slijterij ’t Fust uit Hoorn en slijterij Vidra uit Wervershoof en verschillende whisky-importeurs zijn als standhouder op het festival aanwezig. Zij bieden verschillende (exclusieve) whisky’s per glas aan. Zowel Schotse als Ierse whisky’s zijn op het festival te proeven.

Food
Bij whisky hoort ook een hapje. Whisky gaat goed samen met kaas, daarom biedt Kaas & Zo uit Medemblik op het festival diverse kazen aan de bezoekers aan. Daarnaast is whisky goed te combineren met worst en chocolade, dit is uiteraard ook op het festival verkrijgbaar.

Muziek
In Café de Kreek speelt blues-band Double U Bean uit Wervershoof. Een band die bekende nummers covert, maar ook vol trots eigen werk speelt.
In het café zijn diverse versnaperingen te verkrijgen en hebben is de bar open voor diverse drankjes.