HOORN - Reserveer alvast het weekend van 18 en 19 november voor de eerste Pasar Malam Melati in Hoorn. Het leegstaande Westfries Museum vormt een sfeervol decor voor deze bijzondere markt met eten, livemuziek, dans en zoveel meer. Proef de Indonesische of Indische cultuur in het eetpaviljoen in de tuin, geniet van diverse muzikale optredens, voorstellingen en demonstraties of doe zelf actief mee met een van de workshops. Een dagticket kost 11,50 euro, een passe-partout voor het hele weekend 17,50 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis entree. Meer informatie en tickets via westfriesmuseum.nl/pasar-malam.


Kramen, demonstraties en workshops

Naast diverse kramen zijn er demonstraties koken en pencak silat (Indonesische vechtkunst), lezingen over specerijen, wajangpoppen en kerissen – plus een spreekuur over je eigen keris. Ook kun je even ontspannen met een stoelmassage bij de pitjitstand. Zelf actief meedoen? Volg een van de workshops (kosten € 2,50) wayangpop maken, Indonesische dans of gamelanmuziek. De workshops zijn voor kinderen en volwassenen. Een unieke ervaring voor iedereen dus!

Muziek, dans en verdieping

Op zaterdag en zondag zijn er diverse optredens van onder andere The Streetrollers, Doña en de Gado's, Coverband Fresh, Hans Milané, Stichting Gongs!, Pencak Silat groep Paulu Sembilan en dansgroep Cakrawala Nusantara. Op beide dagen is er ook verdieping mogelijk in de vorm van panelgesprekken en daarnaast is Stichting Pelita aanwezig die zich inzet voor ouderen met een achtergrond in voormalig Nederlands-Indië en Indonesië.

Pasar Malam Melati

  • Data en tijden: 18 november van 13.00 – 21.00 uur en 19 november van 12.00 – 20.00 uur.

  • Entree € 11,50, Passe-partout € 17,50. Kinderen tot 12 jaar gratis entree.

  • Extra workshops (€ 2,50) zaterdag en zondag.