HOORN - Op zondag 2 februari 2020 geeft Projectkoor Sappho om 15.30 uur een concert in de Oosterkerk in Hoorn. Uitgevoerd worden de Messe solennelle en l’honneur de Sainte Cécile van Charles Gounod en Hör’ mein Bitten, Herr van Mendelsohn. Dit concert is de eerste uitvoering van Projectkoor Sappho. Aan dit concert werken drie zeer goede solisten mee; Sabine Kirsten (sopraan) Fernand Bernadi (bas) en Eric Reddet (tenor). Eric Reddet was onlangs nog op tv te zien bij het programma Maestro. Het concert wordt begeleid door Sappho’s begeleidingsorkest in grote bezetting. Het geheel staat onder leiding van Joep van der Oord.

Projectkoor Sappho is een project van de in 1851 opgerichte Koninklijke Zangvereniging Sappho. En wij vinden het dan ook zeer toepasselijk dit eerste concert als projectkoor te vieren met een muziekstuk dat gewijd is aan Sint Cecilia. Zij is immers de patrones van muziek en zangers.

Charles Gounod componeerde halverwege de negentiende eeuw de “Messe solennelle en l'honneur de Sainte-Cécile”. Deze werd op 22 november 1855, de naamdag van de heilige Cecilia, in de Église Saint-Eustache in Parijs voor het eerst uitgevoerd. De Cecilia mis is wel het bekendste werk van Charles Gounod op het vlak van de kerkmuziek. Hij componeerde haar op de leeftijd van 37 jaar. Ze valt tussen zijn overige missen op door haar uitgesproken rijke orkestbegeleiding. Bovendien is voor de uitvoering een orgel nodig. De Oosterkerk is gelukkig in bezit van een prachtig orgel.

Wij zijn zeer verheugd dat wij voor dit mooie concert naast een groot aantal projectleden, de medewerking krijgen van drie zeer goede solisten en de vele professionele musici in het gelegenheidsorkest.

Kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop en zijn te verkrijgen via info@sappho-hoorn.nl of kijk op www.sappho-hoorn.nl en € 17,50 voor aanvang concert. Het concert wordt op 9 februari 2020 ook uitgevoerd in de Sint Bonifatiuskerk in Zaandam om 15.00 uur.