HOORN - Deze expositie van Jaap van der Hout is een kleine collectie uit het werk dat hij maakt bij de Blauwe Schuit. Hij schildert al een aantal jaren bij de Blauwe Schuit onder leiding van Titi Smit, de cursus acryl en gemengde techniek.

Deze cursus biedt de mogelijkheid om te experimenteren met allerlei materialen en geeft een grote vrijheid in expressie. Jaap heeft jaren als stedenbouwkundige gewerkt voor diverse gemeentes. Inherent aan dit vak is tekenen en je kunnen uitdrukken in een getekende vorm noodzakelijk, maar wel binnen de context van het vak. In deze cursus gemengde techniek vindt hij de mogelijkheid om helemaal los te komen van de ingesleten paden.

De wisselende opdrachten, qua onderwerp en materiaal keuze, zorgen ervoor dat iedere opdracht een zoektocht is die steeds weer tot andere resultaten kan leiden. Experimenten met allerlei soorten materiaal worden dan ook ondernomen met soms een opmerkelijk resultaat.

Deze expositie is dus niet opgebouwd uit een reeks schilderijen die een eigen stijl of reeks vertegenwoordigen. De schilderijen brengen de zoektocht in beeld die bij iedere opdracht weer naar een andere invulling leidt.

Het aardige van deze zoektocht op papier is dat je al werkend de mogelijkheden van veel verschillende materialen ontdekt. Een ontdekkingsreis die naar veel ongekende mogelijkheden voert en iedere keer zorgt voor onverwachte oplossingen en keuzes.

Pakhuisgalerie
Onder de Boompjes 21 Hoorn
Periode: 20 maart – 14 mei 2018
Open: di. t/m vrij. 11.00 – 16.00 uur

Kunstenaar: Jaap van der Hout
Titel: Een ontdekkingsreis
Schilderijen en collages