HOORN - De serie concerten in de Oosterkerk met topartiesten en een avontuurlijk repertoire zorgt voor een mooi najaar. Deze concertserie komt mede tot stand dankzij een subsidie van gemeente Hoorn, waarvoor dank!

Genieten in de kerk
Op alle data gaat de zaal open om 19.30 uur, begint het concert om 20.00 uur en wordt het rond 22.30 uur afgesloten. Dan hebben we kunnen genieten van prachtige pianomuziek, met daarnaast hoofdrollen voor cello en orgel. Kaarten zijn te koop via www.podiumplein.nl onder Oosterkerk Hoorn. Losse kaarten kosten € 22,50, een passepartout voor 3 concerten € 50 en voor 2 concerten € 35. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal en zijn inclusief 1 x koffie/thee, bij binnenkomst of in de pauze.

23 september
Voorschot Rachmaninov jaar


Yke Viersen (cello) en Niek van Oosterum (piano) vormen een bijzonder duo dat naar de Oosterkerk komt. Eerder traden ze ook op als trio met violiste Saskia Viersen, inderdaad de dochter van, Yke Viersen studeerde in Den Haag bij Piet Veenstra en werd cellist in het Residentie Orkest toen hij nog maar 19 jaar oud was. Van 1971 tot 2015 speelde hij in het Concertgebouw Orkest.

Niek van Oosterum heeft een Hoornse achtergrond en beleefde zijn doorbraak in 1990 als winnaar van ‘Young Musician of the Year’in Wenen. Daarna speelde hij met onder meer het Residentie orkest, het Koninklijk Orkest van Vlaanderen, het Orquesta Filarmónica de Buenos Aires en de Stuttgarter- en Berliner Symphoniker.

Het duo neemt een voorschot op het Rachmaninov-jaar met onder meer een cello- en een pianosonate van diens hand. In 2023 wordt namelijk herdacht dat Rachmaninov dan 150 jaar geleden werd geboren.