BLOKKER - Vanaf 12 september is de interactieve tentoonstelling Doorzie Doorzichtig Waterdicht tijdelijk te bezoeken bij MAK Blokweer. Kinderen vanaf 8 jaar ontdekken tijdens deze tentoonstelling alles over duurzaam waterverbruik en kunnen proefjes doen in het waterlaboratorium. Toegang is gratis.

Het water in beekjes, sloten, plassen en meren moet schoon zijn, zodat er planten en dieren kunnen leven. Ook ons drinkwater komt uit de natuur! Hoe zorgen we dat we met z’n allen genoeg schoon drinkwater hebben? Dat kunnen kinderen vanaf 8 jaar zelf onderzoeken bij Doorzie Doorzichtig Waterdicht. Door onderzoek in het waterlaboratorium en bij de watertafel leren zij al doende alles over de waterkringloop, waterzuivering en duurzaam waterverbruik.

Voor scholen is er een speciaal project ontwikkeld waarbij leerlingen aan de hand van de expositie opdrachten uitvoeren, een verzamelmap bijhouden en op school een gastles krijgen van een waterexpert.

Doorzie Doorzichtig Waterdicht is van 12 september t/m 27 november te zien in het bezoekerscentrum van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Openingstijden: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00. De tentoonstelling is geschikt voor gezinnen en kinderen vanaf 8 jaar. Voor jongere broertjes en zusjes is er ook voldoende te zien en te doen! Toegang is gratis.

Stichting MAK Blokweer
Kloosterhout 1-2
1695 JC Blokker

www.mak-blokweer.nl