HOORN - Zet de tv maar uit! Trek je jas aan en kom naar De Wasserette. In deze live theatersoap volgen we elke week het wel en wee van het echtpaar Koos en Yfon, bastaardhond Tarzan en de vaste klanten van hun Wasserette. In 2010 startte het eerste seizoen in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord, maar inmiddels wordt de buurtsoap ook gespeeld in Amsterdam Molenwijk, Purmerend, Almere én dit jaar voor het eerst in Blokker/Hoorn! Naast het grote verhaal van De Wasserette en het leven van Koos en Yfon, heeft elke locatie een verhaallijn met eigen lokale ontwikkelingen. Er is ruimte en aandacht voor talent uit de buurt en lokale ondernemers kopen hun eigen live gespeelde reclamespot.

Dit seizoen in De Wasserette..
Het is een turbulent jaar geweest. Koos en Yfon combineerden de wasserette met het runnen van een Airbnb. Ze vinden het welletjes. Ze willen meer tijd besteden aan elkaar en hun vaste klanten. Bastaardhond Tarzan juicht dit ten zeerste toe; er zal weer plek zijn voor hem en zijn mand achter de warme wasmachine! Maar wat komt er terecht van alle plannen als de vader van Yfon niet meer voor zichzelf blijkt te kunnen zorgen?

Speellocatie en praktische informatie
Blokker (Gemeente Hoorn), Café Het Gouden Hoofd
Wanneer?
Donderdagen 3 mei, 10 mei, 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni 2018
Waar? Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80, Blokker (laatste aflevering, 7 juni in Schouwburg Het Park, Westerdijk 4, Hoorn)
Hoe laat? Deuren open om 20:00 uur, aanvang om 20:30 uur
Kaarten? €5 per voorstelling. Een strippenkaart voor alle afleveringen kost €25. Verkrijgbaar via www.hetpark.nl

Over De Wasserette
De Wasserette is een live-soap die zes weken lang één avond per week neerstrijkt op een centrale plek in een buurt. Centraal staan Koos en Yfon; een echtpaar dat in een snel veranderende wereld probeert het hoofd boven water te houden. Actuele gebeurtenissen uit de buurt worden verweven in het verhaal en bij elke aflevering keert de, vaak gezamenlijk gezongen, titelsong van de serie terug.

De Wasserette werd in 2010 in Amsterdam-Noord opgezet in een samenwerking tussen het Volksoperahuis en de Tolhuistuin. Waar in het eerste jaar in Café Oud-Noord nog gespeeld werd voor een handjevol bargasten, zijn het inmiddels bomvolle avonden geworden in Café de Bult aan het Mosplein. Het idee van een live soap met elke week een aflevering in een café of op andere een niet-standaard theaterlocatie bleek zo besmettelijk, dat De Wasserette inmiddels is uitgebreid naar Almere, Amsterdam Molenwijk, Purmerend en nu ook Hoorn. De voorstellingen in Purmerend, Almere en Hoorn zijn opgezet in samenwerking met respectievelijk Theater De Verbeelding, Corrosia Theater en Schouwburg Het Park. Voor deze theaters is De Wasserette een mogelijkheid om ook voorstellingen aan te bieden op een andere plek dan in eigen huis, en zo nieuwe mensen aan te spreken.

Credits
Scenario: Marcel Lenssen. Regie: Kees Scholten. Muziek: Jef Hofmeister. Spel: Huug van Tienhoven, Rogier Schippers, Martijn Crins, Kees Scholten, elke week een stagiair van Theaterschool de Trap en talent uit de buurt. Zakelijke leiding: Annet Huizing. Productie: Carolien Beenhakker – a la Car producties.
Techniek: Patrick Spanjer. Publiciteit: Nora Hulsink. Publiekswerking: Job Kuhlkamp.

Met bijdragen van gasten uit de wijk en buurtondernemers.
In samenwerking met: Schouwburg Het Park en Café Het Gouden Hoofd

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten & Amsterdams Fonds voor de Kunst