HOORN - Als je naar de Mens als thema in de kunst kijkt valt direct op hoe breed het onderwerp is.Deze tentoonstelling laat de Mens zien in verschillende facetten: wat is de Mens in de kern, in zijn essentie. De diepere, verstilde en intieme lagen komen aan bod, maar ook de vluchtiger lagen als de chaotische en vrolijke en vreemde kanten. Daarnaast is de mens niet alleen, maar deel van een geheel. Een zoektocht naar de Mens in al zijn complexiteit.

De opening vindt plaats op zondag 27 augustus om 16:00 uur.

Deelnemende Kunstenaars:
Gert Jan Slotboom: In zijn werk staat de kwetsbare, eenzame, vergankelijke en naakte mens centraal, op levensgrote doeken. Naaktheid wordt gebruikt als metafoor voor de waarheid en kwetsbaarheid.Sjaak Kooij: Bestudeert de Mens, zijn handelingen en bewegingen, met een voorliefde voor de randen van onze samenleving. Het zijn vaak sterke karakters die in zijn atelier in een nieuwe setting tot leven komen.Juul Bögemann: Zij werkt in verschillende disciplines, waarbij ze zich voornamelijk bezighoudt met universele menselijke emoties.
Alexandra Konstantinovna: In haar beelden ervaar je haar gefascineerdheid voor de mens, met al zijn emoties, zijn vallen en opstaan in alle mogelijke situaties.Yvonne Alting: o.a. werk met als thema “Vast en vrij”. Met name “de vrijheidsbeperking, die de mens zichzelf oplegt door middel van zijn of haar eigen gedachten.

De Boterhal
Kerkplein 39
1621 CZ Hoorn

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 14:00-17:00 uur
Toegang: gratis