HOORN - Zoals de Mattheüs Passion van Bach bij Naarden en het Concertgebouw hoort, zo hoort zijn Johannes Passion bij Hoorn. Op 7 april 20.00 u. voert Soli Deo Gloria deze passie voor de 44e keer uit in de Oosterkerk. Een traditie die inmiddels tot het cultureel erfgoed van Hoorn gerekend mag worden.

In de Johannespassie laat Bach de evangelist Johannes het lijdensverhaal van Christus vertellen en laat hij zijn luisteraars dit muzikaal en dramatisch op een ongeëvenaarde manier meebeleven.

Schumann schreef nadat hij in 1851 de Johannes had gedirigeerd dat hij het werk in veel opzichten stoutmoediger, krachtiger en poëtischer vond dan de Mattheüs, in het bijzonder in de koordelen. Het is een van Bach’s diepzinnigste en meest volmaakte werken.

Soli Deo Gloria staat onder leiding van Marcel Joosen en wordt begeleid door het Barokorkest Florilegium Musicum. De tenor Jan Willem Schaafsma neemt de rol van Evangelist/aria’s voor zijn rekening, de bas Hans de Vries vertolkt de rol van Christus. Daarnaast soleren de sopraan Hanneke de Wit, de alt Eske Tibben en de bas Daniël Vecht.

Voorverkoop toegangskaarten via www.solideogloria-hoorn.nl.
Prijzen incl. programmaboekje € 31,50, € 29,50 en € 25,50 afhankelijk van plaats, jeugd tot 21 jaar halve prijs.
Toegangskaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar vanaf 19.15 uur.
Meer info: Reinald van der Meer; 06-53795942 kaartverkoop@solideogloria-hoorn.nl.