HOORN - Stichting Oosterkerk organiseert in 2023 vijf schitterende concerten, waarin altijd ook aandacht wordt besteed aan de muziek van Sergej Rachmaninov, die 150 jaar geleden geboren werd. In de eerste aflevering van de serie, op zondagmiddag 19 maart, treden Wolfram Thorau (viool) en Niek Van Oosterum (piano) voor ons op.


Wolfram Thorau kreeg zijn artistieke opleiding tijdens zijn studie aan de Hochschule der Künste Berlin bij Béla Papp en Ilan Gronich.. Hij speelt op een viool van Franziscus Geissenhof, Wenen 1795. Naast zijn muziekstudie studeerde hij ook af in de medicijnen.

Niek van Oosterum studeerde bij Jan Wijn (Amsterdam), Elena Lapitskaja (Universität der Künste Berlin) en aansluitend aan de Folkwang Hochschule in Essen, alwaar hij zijn examen met “Außzeichnung” aflegde.

Zondag 19 maart 2023, Oosterkerk Hoorn. Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur. Toegang € 22,50; er zijn ook passepartouts voor 5, 4 of 3 concerten. Ga voor kaartverkoop naar www.oosterkerkhoorn.nl > Activiteiten of naar www.podiumplein.nl. Aan de kerk kunt u contant uw kaarten kopen, maar u kunt ook pinnen.