HOORN - Op zondag 2 april geeft Projectkoor Sappho een concert in de Oosterkerk in Hoorn. Uitgevoerd worden Verleih uns Frieden van Felix Mendelssohn, Stabat Mater van Joseph Rheinberger van Gabriel Fauré Cantique de Jean Racine en Requiem. Aan dit concert werken twee solisten mee: Sopraan Sabine Kirsten en Tenor Edwin van Gelder Het concert wordt begeleid door Sappho’s begeleidingsorkest. Het geheel staat nog één keer onder leiding van Joep van der Oord.

Joep van der Oord kwam in 2014 bij Koninklijke Zangvereniging Sappho en steunde enthousiast de overgang naar projectkoor in 2018. Joep is sinds 1984 onafgebroken werkzaam als orkest- en koordirigent. Hij combineerde deze twee vaardigheden op uitstekende wijze bij de concerten van projectkoor Sappho. Met Joep raakte ook zijn vrouw, de fluitiste Sonja Tol, betrokken bij Projectkoor Sappho. Zij zorgde dat er iedere keer een kundig orkest in de gewenste samenstelling was.

Concert op zondag 2 april 2023 om 15.00 uur in de Oosterkerk, Grote Oost 62 in Hoorn.
Kaarten kosten € 17,50 Deze zijn te verkrijgen via www.sappho-hoorn.nl en voor aanvang van het concert in de Oosterkerk.