HOORN - Ieder jaar sluit het Hoorns Byzantijns Mannenkoor zijn seizoen af met een groots Zomeravondconcert. Deze keer vindt dit plaats in de Allemanskerk in Oudkarspel. Onder de inspirerende leiding van dirigent Grigori Sergei Sarolea heeft het koor met Slavische muziek naam gemaakt vanwege zijn speciale koorklank. Het koor neemt hierdoor al ruim 30 jaar een unieke plaats in tussen de Nederlandse koren die Byzantijnse muziek brengen.

Ook voor dit concert is een aantrekkelijke keuze gemaakt uit het grote repertoire van liturgische gezangen en profane Russische en Oekraïense volksliederen. Het liturgisch gedeelte van het programma is kenmerkend voor de verrassende keuzes die de dirigent soms maakt. Eenstemmig gezongen middeleeuwse gezangen, naast 17-eeuwse driestemmigheid en zettingen van componisten als Bortniansky. In het eerste deel van het programma staan de gezangen uit de Byzantijnse liturgie centraal.

Na de pauze komt het volkse repertoire aan bod waarin veel is terug te horen van het wel en wee van het strijdbare bestaan van de kozakken. De kozak kent grote hartstocht voor de strijd op het slagveld, zijn paard, de kroeg en zijn geliefde die wenend om zijn lot, achterblijft.
Natuurlijk ontbreken de bekende Russische liederen niet op het programma.

Redenen genoeg om zaterdagavond, 30 juni het concert van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor bij te wonen en u door ruim 30 mannenstemmen - a capella - in Russische sferen te laten brengen.

Aanvang concert: 30 juni, 19.30 uur.
Plaats: Allemanskerk, Dorpsstraat 878, Oudkarspel
Entree: € 15,-- Incl. pauzedrankje
Kaartverkoop: vooraf aan de kerk
Reserveren: 0229 – 245 298 of via hoornsbyzantijns@gmail.com
Info: www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl