DEN HOORN - Geestelijke gezondheid is een erg actueel thema, zeker nu uit onderzoek blijkt dat veel doelgroepen meer geestelijke problemen heeft gekregen tijdens de Coronacrisis. Cabaretier Fabian Franciscus heeft het onderwerp als thema van zijn nieuwe show die binnenkort in première gaat.

Zelf gaat hij er luchtig mee om: "Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dat moet je natuurlijk wel 'coaching' noemen, want dat klinkt zo lekker sportief." Fabian heeft volgens zijn psychologen zelf ook nogal wat 'problemen'. Zo sprak hij namelijk in zijn eerste show erg openhartig over zijn autisme en OCD. Maar in plaats van daar alleen maar problemen in te zien is Fabian de laatste tijd vooral veel bezig met no-nonsense zelfacceptatie.

En dat is precies wat veel mensen nu nodig hebben volgens hem. "Er zijn altijd al veel meer mensen met psychologische problemen geweest dan je dacht, maar zeker in periode's waarin het extra moeizaam gaat, zoals nu. Het is de kunst om het óók dan vooral fijn te vinden wie je bent, ongeacht wat voor bijkomende diagnoses je wel of niet mag hebben. Ik zie mijn autisme nu véél meer als een uitdaging dan vroeger. Gek genoeg was de hele wereld tijdens Corona opeens ook verplicht autistisch. Ironisch genoeg sloot ik mij vroeger vrijwillig op in mijn eigen kleine wereldje en zocht liefst met niemand contact, nu noemen ze dat opeens quarantaine en moeten mensen dat soms verplicht doen".

Voor zij die ook met geestelijke gezondheid bezig zijn, zal Kleine Wereld vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog of juist in 'het wild'. Mocht je nog nooit geestelijke problemen hebben gehad hoef je je geen zorgen te maken; Fabian weet namelijk voor iedereen wel een reden te vinden waarom je die zeker ook zou moeten hebben!

De show van Fabian is eerlijk, ongefilterd en recht uit het leven gegrepen. De vorm van psychologische comedy zet je misschien aan het denken, maar maakt je in ieder geval keihard aan het lachen. De voorstelling van Fabian speelt op 17 maaart in Theater De Toegift in Den Hoorn. Tickets voor de voorstellingen zijn te verkrijgen via detoegift.com